Vägval

Lagom till att jag hade börjat vänja mig vid det varma och fina vädret vände det och det blev i stället kallt, regn och rusk. Tråkigt för alla som tar studenten och i går var det även skolavslutning i Stockholm. Jag håller tummarna för att sommaren kommer att innehålla både värme och sol, vintern och våren har varit alldeles för långa och kalla för min smak, nu räcker det!

Häromdagen ställde sig Patric och borstade tänderna med öppet badrumskåp. Med tandkrämen löddrande ur ena mungipan väser han ur den andra -”vem äger alla dessa tandborstar?”

Haha, det gör Chelsies kompisar. Av någon konstig anledning så har det tillkommit fler och fler tandborstskapelser under året, numera ingår vårt tandborstsställ i ett mycket större nätverk.

Därav alla dessa tandborstuppoffringar!

Jag har varit orolig över att de högerradikala spökena skulle få mer makt i EU-valet och så blev det delvis, tyvärr. Vi i Norden bryter den mörka trenden och röstade på demokrati och klimat, vilka föredömmen vi är! Inte nog med att vi måste bekymra oss över det blivande nyvalet i Frankrike, vi behöver också förbereda oss på det värsta i USA. Varifrån kommer dessa mörkermän? Hat och polarisering är numera ett faktum och det bådar inte gott för framtiden. Citatet: ”Att inte säga något är ett val-med-följder” har etsat sig fast i mig, särskilt när folk vräker ur sig odemokratiska förhållningsätt, homofobier, kränkande uttalanden och saker med rasistiska inslag. Vilken sida om historien vill man stå på i framtiden? Och vilken framtid vill man ha?

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar