Påsk 2024

Jag älskar alla högtider, påsk är inget undantag!

I år följde alla barn med till landet, till min stora lycka. På långfredagen hämtade vi 3 av 4 barn i Västerås.

På påskafton blev det som vanligt påskäggsletning, målning av ägg, lekar, spel och påskmusiksquizz.

Placeringen av leken ” ägg närmast påskkärring” blev en utmaning, eftersom äggen rullade in under bryggan.

Påskbordet med extra allt blev väldigt lyckat även i år, vi åt som om vi aldrig sett mat förut.

Nubben får man icke förglömma, även om ingen av oss är särskilt förtjusta i drycken, men det är en tradition som vi vid varje högtid trycker i oss… grimascherandes.

André bor i Flogsta i Uppsala och när Corinne hittade en nubbesång om orten stämde vi genast upp i sång. Melodi: Sånt är livet.

Omväxlande

I början av året bestämde sig facket för att slopa friskvårdstimmen för alla lärare. Jag har verkligen uppskattat den timmen och har kunnat gå iväg på tisdagsmorgon och tränat på Sats, men som det ser ut nu hinner jag inte göra det. Numera blir det bara ett träningstillfälle i veckan och det blir på min lediga fredag. Jag skulle helst vilja träna fler gånger i veckan men det blir knepigt. Jag har verkligen svårt att smälta detta, vilket jättedåliga beslut facket tog.

Vilket omväxlande väder vi haft, ena dagen får man värsta vårkänslorna till att det blir totalmörker med snö och iskalla vindar.

När islossningen skedde i vår vik, kastade sig Patric ut med sina förstärkta galonbyxor och fixade med sommarvattnet, det gick sådär som alltid. Nästa helg gissar jag att han kommer att hänga över vattenpumpen igen och göra ett nytt försök att skaka igång den.

Jag börjar se fram mot påsken, det är då alla familjemedlemar som kan samlas på landet. Jag tjuvstartade med att damma av en del påskpynt i helgen så nu är de redo och klara att tas fram när det börjar närma sig.

I dag var både jag och Chelsie lediga från jobb och skola, vi båda hade tid hos en optiker. Jag har haft problem med vänster öga en tid och ville kolla upp det, Chelsie behövde ett intyg för körkortstillstånd. Vi båda hade bra syn och problemet med vänsterögat var bara, suck och stön, åldersrellaterat. Jamen då så, det är bara att gilla läget.

Det här läget gillar jag betydligt bättre. När det bara är jag och Patric på landet så brukar vi svänga ihop en skagen eller en räksmörgås till middag, en alldeles lagom och god supé, dessutom brukar vi dricka ett gott kallt vitt vin till det. Inte undra på att man alltid längtar dit!

Svart på vitt

Det blev en full rulle helg, med flera roliga inslag. I fredags kom våra vänner över på middag.

På lördagsmorgonen bar det av till landet. Väl på plats inspekterade jag fiberanslutningen som installerades i veckan, det innebär fortfarande en hel del grävjobb, eftersom Patric kommer att behöva gräva ner en kabel mellan boden och stugan innan allt är klart, det ska bli skönt när fibern är installerad.

Efter en hektisk söndagsförmiddag på landet åkte vi till Sigtuna och hämtade upp Sofie. Det var dags för babyshower och gratta den blivande mamman.

Mina barn och Kickis barn har vuxit upp med varandra och nu var det ett tag sedan vi sågs. När äldsta sonen presenterade Sofie, sa han att hon och hennes syskon är (nästan) kusiner. Alla var överens om att det var alldeles för länge vi sågs.

Min vän!

Som sagt, nu rasslar det till bland alla 60-års firanden. I helgen fyllde värdens härligaste och finaste vän år. Jag är så glad och tacksam att hon började i min klass för 50 år sedan, henne släpper man inte taget om!

Alltså världens gulligaste❤️

Det har varit ett vilsamt sportlov på landet. Tanken var att vi skulle elda upp en jättehög med grankvistar men det blåste alldeles för mycket för det.

I går satte Patric en deg som han lät ligga och vila i kylskåpet över natten. Det första han gjorde i morse när han vaknade var att genast sätta i gång och knåda i hop frallorna. Medan brödet svalnade tog vi en promenad runt Söder och det kändes väldigt skönt efter allt partajande i natt. Efter promenixandet dukade jag upp lunchbordet, det blev tomatsoppa och härligt frasiga lyxfrallor till det.

I morgon blir det nya friska tag, min uppfattning är att våren på allvar sätter igång efter sportlovet, jag älskar att dagarna blir ljusare och ljusare, det piggar verkligen upp, det känns också som om vi går mot gladare tider. Se upp våren, här kommer jag!