Nu tändas tusen juleljus

Jul är en av mina favorithögtider, jag älskar doften av hyasint med en blandning av saffran och kanel. I år fick vi också njuta av pudervit snö som singlat ner på Mosebacke torg.

Under natten hade tomten lämnat ett litet avtryck i barnens julstrumpa.

På förmiddag tog vi Djurgårdsbåten över till Galärvarvet och tittade till familjegraven som ligger högst upp på toppen. Det var skönt att röra på sig innan innan det var dags för ”dopp i gryta” till lunch.

Efter lunch knackade hustomten på och vi fick ett spel.

Det var inte vilket spel som helst utan en mordgåta som vi satt och klurade över fram till Kalle Anka, sedan var det paus för middag och julklappsutdelning, men efter det fortsatte vi att lösa mordgåtan, vilket vi till slut lyckades med. Kan verkligen rekommendera spelet.

Som vanligt stoppade vi i oss alldeles för mycket mat. Patrics revbensspjäll blev en julhitt, den hade bland annat marinerats i en flaska glögg och diverse andra olika ingridienser i ett dygn.

Tomten överaskade och kom på besök för paketutdelning och julkramar.

Vi avslutade kvällen med att sjunga, det ingick i ett spel jag och Patric fick i julklapp, det var så himla mysigt! I dag har vi promenerat i Stora skuggan och lekt. Jag gick först och ropade åt dem att gömma sig, medan jag blundade och räknade till 10 eller 5, därefter tittade jag upp och fick inte röra benen men jag fick vrida kroppen fram och tillbaka för att se om jag såg någon. Patric var inte den bästa på att gömma sig, men de övriga var snabba och även helt svettiga efter att ha lekt den ett 10-tal gånger. Det blev ett ordentligt motionspass.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar