Zoledronsyrabehandling

Redan i somras bokade vi in en skidstuga i Åre, den som vi oftast brukar bo i. Den är toppen på alla sätt och vis eftersom alla familjemedlemmar får plats. I helgen avbokade vi den. Beslutet grundar sig bland annat på att jag i slutet av oktober kommer att genomgå en zoledronsyrabehandling med dropp för min osteopeni. Behandlingen pågår i 3 år och görs en gång per år för att stärka upp skelettet. Jag kommer också att äta D-vitamin- och kalciumtabletter. När jag nu fick det slutgiltiga beskedet om min benskörhet insåg jag att det måste bli en del förändringar i några av de saker som jag gillar att göra, exempel skidåkning. Kort och gott bör jag inte ramla, det är absolut det sämsta som kan hända mitt sköra skelett. Anledningen till varför jag är benskör är något luddig, det kan delvis bero på ärftlighet (min mamma var benskör) men det kan också bero på de antihormonella tabletter som jag tar varje dag för att motverka bröstcancer eller så är det en mix av de båda. I början av oktober ska jag träffa en sjukgymnast, från början bokade jag in sjukgymnasten för att få hjälp med min förslitningsskada i höger ben som jag haft ont i, från och till i flera år, men nu hoppas jag även få råd och tips på övningar för att stärka upp skelettet.

Otroligt men sant, hela familjen kunde samlas i dag för att fira Viktor, Sofies kille som fyllde 24 år i fredags. Till middag önskade han sig hamburgare och jalapeno poppers, det ordnade vi såklart.

Känslan att ha dem alla samlade omkring sig var nästan överväldigande . Jag njöt varenda minut, de är ju så otroligt fina varenda en av dem.

Såklart slets det fram ett sällskapsspel. Det blev ”Ryktet går” det spelet har vi inte spelat sedan jag fick corona 2020, vilket innebar att ingen i familjen fick lämna villan i Huddinge på 10 dagar. De dagarna gjorde vi inget annat än spelade spel och vi alla minns det som ett ljust minne.

Det blev en jättehärlig helg som avslutades på det allra bästa sättet. I morgon ny dag och nya möjligheter.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar