Europeana

Det har varit väldigt intensivt de senaste veckorna. På jobbet har många varit sjuka och numera så får vi knappt någon vikarie eftersom det ska sparas. Jag har dessutom känt mig hängig och förkyld, men inte så pass mycket att jag stannat hemma.

I veckan var jag och Patric på dramaten. Även Chelsie och hennes teatergrupp i skolan var där.

Innan föreställningen började så tog vi en sväng förbi Riche.

Både jag, Patric och Chelsies teatergäng tyckte Europeana var jättebra, den var både tankvärd och skådespelarna gjorde en fantastisk insats. Det var heller inte fy skam att bara sitta bänkad och insupa dess vackra miljö.

Redan på förmiddagen i går kunde vi åka ut till landet. Det är rena rama lyxen att kunna åka dit så tidigt. När vi kom fram fortsatte Patric att arbeta och jag kunde fortsätta njuta av min ledighet, win,win, så att säga.

Vi har en liten handelsträdgård i närheten av stugan, de säljer ett fåtal saker till ett bra pris. Vid det här tillfället kunde man köpa tomater och pumpor. Jag blev genast förälskad i denna, så himla cool.

Just nu har jag inte så många projekt att hålla på med på landet, jag har hunnit med de jag ska och i och med det känns det lite tråkigt. Patric har flera saker på gång och ett av dem var att få bort en rotvälta. Motorsågen har gått varm nästan hela dagen.

Förra helgen köpte vi lammkottletter från bonden och i kväll ska vi mumsa i oss dessa till ett glas gott rött vin, det är snart dags att njuta!

24 år

Vilken fin helg det är, det har varit varmt och skönt ute, så vädret kan man knappas gnälla på. I fredags kom alla barnen utom Chelsie till landet. Vi firar tvillingarna och Simon (Corinnes kille) så smått för de fyller år i helgen, i dag tvillingarna i morgon Simon. Vi bjöd på champagne och André och Corinnes fick bestämma födelsedagsmiddagen.

När Sofie, mellandottern och hennes kille Viktor dök upp spelade vi Settlers of Catan resten av fredagskvällen.

I morse sjöng vi för full hals, ”Med en enkel tulipan…”

Viktor tog med sig pil och båge som vi alla prövade på, det var svårt men jättekul.

Som sagt, inte en lätt sport, flera av pilarna hamnade i Mälaren. Som tur var räddade Sofie upp situationen ett antal gånger och kunde till vår lättnad hämta tillbaka dem med vadarstövlar och partyhatten på.

Älskar er!

Meningen med livet

Tacksam!

Ibland får jag liksom nypa mig själv i armen för att förstå hur lyckligt lottad jag är som har dessa fantastiska skapelser i min närhet, rena rama vinstlotten. Jag skrev tacksam, för det är precis det jag är.

Jag är glad att jag och Patric signade upp oss för lite olika kulturella evenemang. I torsdags slog vi till, men innan vi gick dit och parkerade oss i salongen blev det en Aw med några av mina arbetskamrater.

Efter fördrinken promenerade jag och Patric ner till Rival på Mariatorget och såg ”stand up comedian” med bland annat Sussie Eriksson, som förresten är en gammal skolkamrat till mig .

”Paradrätten” som showen heter kändes ganska tunn och var inte särskild kul.

Jo, Anna Book uppträdde också i all hast. Även om showen inte var så jättebra var det kul att komma iväg. När vi kom hem var både jag och Patric ändå ganska nöjda med kvällen, det behöver inte alltid vara så där spektakulärt för att man ska känna sig nöjd.

På landet brottas vi med myggen, de listiga rackarna vaktar vid ytterdörren och försöker kasta sig in i stugan när vi försöker gå ut, de är verkligen avskyvärda. Jag har inte gjort särskilt mycket, utan läst bok och småfixat lite. Patric bygger ett elementskydd i boden, han och myggen verkar komma strålande överens för han har varit där i timmar. I kväll ska vi äta grillspett, jag ska göra spettskål i ugn och till det har vi en flaska Barolo som väntar på oss. Livet på en pinne.

Osteopeni

Det är så typiskt, precis när jag är på topp dyker nya problem upp. I slutet av juli var jag på en bentäthetsundersökning på Danderyds sjukhus. Där röntgade de min höft och mätte hur tätt och starkt mitt skelett är. Det blev inga goda nyheter. Jag har osteopeni i ländryggen och i höger- respektiv vänster höft. Att jag redan nu är benskör känns inte som någon höjdare. Min mamma var benskör och jag läste att det är i någon mån ärftligt. Jag minns när hon skulle dammsuga under soffan på landet och böjde sig över armstödet, det hela slutade med att hon bröt 3 revben, när jag tänker efter måste hon ha varit i min ålder vid den tiden. Men vad detta med osteopeni innebär för mig vet jag inte än, först måste jag träffat min läkaren och höra vad hon säger, men under tiden får jag helt enkelt fortsätta att träna och äta bra, vilket jag alltid gjort.

Andas!

Piggt

Det kändes skönt att komma till insikt efter bröstcancern och sjukskrivningarna att jag stortrivs på jobbet. Under året som gått har jag varit som i en dimma där jag famlat mig fram i blindo, jobbet har varit mer en plats där jag bitit ihop och kämpat mig igenom. Jag var rädd att känslan skulle hålla i sig efter semestern, men redan efter första arbetsveckan började det kännas bättre och nu känns det till och med väldigt bra. Framgångsfaktorn med det, beror nog mycket på att jag är ledig på fredagar. Vilket bra beslut det blev! Att jag sedan har jättetrevliga kollegor är ju inte fy skam det heller.

I somras bestämde jag mig för att jag måste bättra mig och göra mer saker efter jobbet. Det har varit så lätt att komma hem och kasta sig i soffan och låtit kvällen bara gå. I går köpte jag och Patric en prenumerationstjänst för kulturevenemang och live-underhållning. För en fast månadskostnad (500 kr) får jag och Patric som medlemmar ta del av hundratals evenemang varje månad inom ett flertal olika kategorier såsom teater, musikal, opera, konsert, stand-up, bio. Redan nästa vecka ska vi gå på ett evenemang på Rival, vid Mariatorget.

När Patric fyllde år fick han hemmagjord ingefärsdricka av mellandottern Sofie, varje morgon har jag tagit en hutt för nu gäller det att inte bli sjuk.

I dag hann jag också göra ett litet loppisfynd i Köping. Det blev 6 glas och en kruka.

Annars har jag knappt stuckit ut näsan utanför dörren, villka hemska mygg som dykt upp, de kryllar precis överallt och de sticker en direkt, med eller utan myggmedel. I kväll måste Patric ge sig ut bland myggsvärmarna, för vi ska grilla lammfärsspett. Till det tänkte jag göra en fetaostsallad och den kommer bestämt göras inomhus.