Terror och midnattsloppet

Det har varit en tung och rörig första jobbvecka och inte hann vi med särskilt mycket planeringsmässigt heller, det kommer tyvärr att ligga oss i fatet resten av året. Nåja, det blir som det blir. Jag är tacksam över att min skola prioriterar att lägga den skrala ekonomin på rätt saker, såsom barn med särskilda behov och personaltäthet. Jag kommer att jobba 80% under året och kommer att vara ledig på fredagar, tjohoooo! Det känns verkligen jätteskönt att ha tre dagar sammanhängande ledighet.

Den här helgen har vi hållt oss på Södermalm eftersom Patric var tvungen att arbeta, men det gick ingen nöd på oss. Jag och Patric tog en sväng till Söders hjärta och drack varsin öl och satt och småpratade. Chelsie kom förbi och hängde med oss en stund och efteråt beställde vi hem varsin fredagspizza, det blev både en mysig och rolig inledning på helgen.

På lördagkvällen klev vi ut genom porten och tittade på Midnattsloppet, ett roligt engagemang som går av stapeln här på Söder.

Ingen har säkert missat att säkerhetspolisen höjde terrorhotnivån från en trea till en fyra på en femgradig skala i torsdags. Samtidigt så uppmanade de människor att leva sina liv som vanligt och det är ju lättare sagt än gjort. Såklart undrar man ju var det kommer att smälla inte om det kommer att göra det. Jag tror ändå att de har rätt, vi måste leva som vanligt och vi behöver vara mer uppmärksamma på platser där det samlas många människor. Jag har uppmanat mina barn att inte utesluta bruset i hörlurarna och inte spela för hög musik i dem. Vi alla får försöka göra det bästa vi förmår i denna ängsliga tid.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar