Lite allt möjligt

Min semester fortsätter…I veckan åkte vi hem till stan. Det har varit mycket av allt möjligt. Bentäthetsundersökningen gick i ett nafs, om c:a 2 veckor får jag svar. Jag tog tag i motionsbiten också och hängde en del på Sats och det behövdes verkligen, efter första passet kunde jag knappt röra en endaste lem utan att det gjorde ont i HELA kroppen. Jag gottgjorde det hela med att beställa in en schnizel på Matboden.

I fredags blev det begravning av barnens farmor, det blev en fin högtidsstund i Högalidskyrkan på Södermalm. I över 30 år bodde hon ett stenkast från kyrkan.

Tanken var att vi skulle bjuda barnen på lunch på Söders Hjärta efter cermonin, men de hade stängt för sommaren, så vi beställde hem ett par enorma pizzor från 800 grader i stället, de har stans godaste pizzor, särskilt den med peperoni.

I stället för paltkoma fick vi pizzakoma och var tvugna att ta en promenad för att skaka ner all mat. Det blev en tur runt kvarteret.

Hela dagen umgicks hela familjen, vi spelade spel, åt, pratade och lyssna på musik. Vid läggdags störtade barnen in i mitt och Patrics sovrum för lite mys,vi pratade om dagen och om livet. Jag är så lyckligt lottad över att ha så fina och kärleksfulla barn.

I går åkte vi ut till landet igen. På vägen dit gjorde vi ett stopp hos Kräft-Rolf och köpte 5 kg Hjälmare kräftor. På eftermiddag kom en kompis med hennes kille och barn ut och hälsade på, det blev charkisar på bryggan.

Till middag bjöd jag på kräftor till förrätt och serverade dem i dessa burkar och till det hade jag aioli och rostat bröd.

I morgon åker Patric tillbaka till stan och ska arbeta, själv stannar jag kvar på landet och kommer att vara helt solokvist fram till i slutet av veckan. Jag har flera saker som ligger och väntat på mig, det kommer att bli en del slipning- och målningsarbeten, så det lider ingen nöd på mig.

Ett ställningstagande

Efter några dagar på hemmaplan åkte vi till Västerås och gjorde ett stopp på restaurang Kajplats 9. De har fantastiskt goda räksmörgåsar, vilket det flesta av oss smaskade i oss.

Varje gång jag rundar husknuten på landet drar jag efter andan och känner lugnet smyga sig på. Närheten till vattnet och glädjen över vårt lilla ställe blir så påtagligt, det är svårt att med ord beskriva känslan som infinner sig. Hur som helst, nu ska vi vara här några dagar för att sedan åka tillbaka till stan igen. Jag ska göra en bentäthetsundersökningen och på fredag blir det begravning av barnens farmor.

Mina fina, starka och underbara tjejer! Jag är så stolt över er. Ni är helt fantastiska!

Under åren som gått har jag tagit ställning i olika sammanhang . Hör jag talas om ett företag som går emot mina principer så undviker jag att köpa deras varor, ex jag köper inte ”Barilla” sedan flera år tillbaka på grund av ägarnas uttalande om homosexuella, de menar att endast en man och en kvinna kan ingå äktenskap allt annat är onaturligt. Företaget har även fortsatt sin verksamhet i Ryssland.

När Ukraina svartlistade Mondelez slutade jag köpa Marabou. Ännu värre är företaget Unilever som tillåter sina anställda i Ryssland att gå med i den ryska militären. Här är ett axplock vad Unilever säljer: TREsemmé (shampo), Via (tvättmedel), Pepsodent och Zendium, Rexona, Cif, Vaselin, Slotts, Lipton, Maizena, Milda, Lux och Dove (tvål), Axe, Ben&Jerry, Hellmans (majonäs) Knorr (där bl.a Soldatens ärtsoppa ingår) och GB glass.

Förutom Unilevers fortsatta verksamhet i Ryssland har vi också: Carlsberg, som bland annat säljer Apotekarnes julmust, Ramlösa, Festis och Pripps blå. Liksom Nestlé som säljer frukostflingor, barnmat, Zoégas kaffe och Kit Kat.  Till sist har vi också Skånemejerier. Jag försöker dra mitt strå till stacken eftersom jag känner att det är viktigt att försöka bidra. Många bäckar små gör en stor å.

Semestern trippar på

I tisdags tog vi vårt pick och pack, det vill säga smutstvätten och åkte hem till Södermalm. Patric arbetar och jag tvättar för fullt. I går firade vi vår 26:e bröllopsdag. Vi åt middag på en italienare inte långt från där vi bor och efter det begav vi oss till ”Himelen”i gamla skatteskrapan. Jag är jättehöjdrädd, men utmanade mig själv och åkte upp till våning 25 och tog därefter trapporna två våningar upp, som var glasbetäckta. Läskigt, är bara förnamnet, men jag klarade det! Stolt som en tupp.

Det blev en mysig bröllopsdag i all enkelhet, men det passade oss bra. Det är inte många kottar hemma, mest turister men annars är det lugnt på både gator och torg i vår fina huvudstad. Vi åker tillbaka till landet i helgen, tomatplantorna och luktärtorna behöver min omvårdnad.

I början på veckan följde jag med Patric på en jobbtur till Flen. Vi åt en hygglig räksmörgås på Lida gård, omgivningen var både pittoresk och vacker. Vi mellanlandade på Vingåkers outlet, tyvärr hittade jag ingenting som vanligt.

Förra helgen blev jättefin, våra vänner kom och hälsade på, vi grillade, åt en massa och spelade killer.

Det blev också en fikatur på fjärden med Gula faran.

Nästa vecka ska jag till Danderyds sjukhus, jag ska genomföra en bentäthetsmätning, som görs med en röntgenapparat. Alla som äter antihormonella tabletter behöver göra undersökningen. Tabletten tar bort östrogenet i kroppen och det kan påverka bentätheten. Dessa antihormonella tabletterna måste jag äta varje dag i 5-10 år, på grund av min bröstcancer. Jag har fullt med jobbiga biverkningar, det syns inte på utsidan och jag pratar inte om dem, men de upptar ganska mycket av min tankeverksamhet. Eftersom jag ska äta dem så länge måste jag förhålla mig till det, på gott och ont. Många slutar att ta tabletterna efter ett tag för att man inte orkar med alla biverkningar, men jag kämpar på.

Dåvölunk

Turkiet har meddelat att de ska inleda processen med att ratificera Sveriges Natoansökan. Om allt går bra så verkar det som att vi snart är med i Nato. Annars lunkar semestern på, vi har haft en del projekt men också roat oss med kortspel, bad och fix av gäststuga.

 

Bokskåpet som står i gäststugan ska få sig ett nytt lyft.

Mellan varven har vi tränat golf, Corinne, äldsta dottern är taggad.

Det har också blivit en hel del häng i Mälaren, både med och utan en flytande donuts.

André, sonen, introducerade ett nytt kortspel:jazz, vilket vi spelat kvällarna i ända.

I går åkte Patric och Corinne hem till Södermalm, Patric ska arbeta och Corinne fortsätter att plugga italienska. Jag, André och Chelsie är kvar på landet. Sofie, mellandottern och hennes kille var i Göteborg i helgen och såg Coldplay. Jag hoppas att även hon kommer ut till Dåvö. Hennes kille Viktor arbetar så jag förstår såklart att hon vill vara hemma och hålla honom sällskap, men hoppas kan man ju alltid.

Slappt och skönt

Den svensk sommaren har hittills bestått av sol, torka, hetta till regn, rusk och kallt, ja, det är precis så det har varit. I dag friskade vinden på ordentligt och det blev en och annan störtskur. Mellan regnskurarna har jag kastat mig in i verkstan för att måla en handukshållare som Patric tillverkat, den ska sättas upp på staketet intill vattnet. Jag har saknat något att hänga frottehandukarna på när vi har badat, så det här blir bra. Med mig på landet den här veckan har jag André vid min sida, de övriga är i stan, några arbetar andra pluggar, till helgen anländer några fler familjemedlemmar. Jag och André har inte gjort många knop, men vi har passat på att njutit av de fina solstunderna på bryggan.

Jag är inte jättesugen på att laga mat på sommrarna så jag brukar göra det enkelt för mig. Jag har alltid ett berg med kokt färskpotatis i kylskåpet, likaså kokar jag upp ett gäng med ägg, dessa två ingredienser varvar jag mina luncher med, antingen blir det tillsammans med matjesill, hallomi eller varför inte med en bit stekt fisk.

När vi var hemma i stan i förra veckan passade jag på att besöka min husläkare eftersom jag har en djup slemhosta som jag dragit på i 4 veckors tid. Läkaren konstaterade att jag har svår astma och jag fick utskriven en dunder dos med astmamedicin. Om jag inte var bra efter 1 vecka ville hon att jag skulle höra av mig igen. Nu har det gått en vecka och jag är något bättre men min slemhosta har långtifrån försvunnit. Jag är så trött på att springa på läkarbesök, men inser att jag nog är tvungen att leta mig dit för nya undersökningar.

Hittade denna bild på mig och Sofie, det känns inte så länge sedan, men den har 20 år på nacken, vart tog tiden vägen?

Ändra kurs

Efter en snabbvisit i stan är vi åter på landet. Det huvudsakliga skälet till varför vi åkte hem var för att gå igenom barnens farmors lägenhet som gick bort innan midsommar. Vi fick med oss ett gäng med saker som ska fixas och tas hand om. Boden bredvid stugan är helt knökfull med olika prylar från villan i Huddinge som jag inte har haft hjärta att göra mig av med, så nu lär det fyllas på med ännu fler saker. I början av augusti blir vi av med ett ganska stort skrivbord som André kommer att ta med sig till sin studentlägenhet och det blir ju toppen, det känns fint att bodensakerna får ett nytt hem och gör någon annan glad.

Den här kistan från 1843 kommer troligtvis att stå brevid min gamla kista från början av 1700-talet som jag en gång i tiden ärvde. Vi har ingen plats för dem i nuläget och jag hoppas samtidigt på att något av barnen kan ta över dem när de får större lägenhet. Förutom att fixa med olika arvegods så har jag och Patric passat på att äta och dricka gott.

Vi har gjort räksmörgåsar och jättegoda lammfärsspett med tzatsiki och sallad till, enkelt men så oroligt gott i värmen.

Vi har även tagit en tur till Köpings tipp, Patric rensade ut och städade i vertygsboden. Ja, jösses så fint det blev. Ett tag kunde man knappt gå in dit eftersom det var så smockfullt med skräp att det hade bildats små smala gångar mellan allt bråte. På tippen tog popcorn-damen emot oss. Köping kan verkligen förgylla sin lilla småstad.

Förra sommaren gick i att ”måla om husets tecken”, i år blir det att ”borra bort stenars tecken”

Och till sist några rader om SD. De planerar ett nytt samarbete med diverse högerspöken i Europa, men det finns tydligen en gräns för SD-samarbeten och den går vid det grekiska nazistpartiet Gyllene gryning och ett parti från Slovakien som har en bakgrund av att gå runt i uniformer, annars kan de tänka sig att liera sig med andra rasister/nazister i EU. Förutom att de har fullt upp med nya samarbeten i EU så har SD med stort iver tagit sig ann ickefrågan, dragqueens på bibliotek. Herregud säger jag bara. Ja, varför måste man diskutera matpriser, inflation, ekonomi, löner, el, krig, när man kan prata om dragqueens eller mainstream media. Med dalande opinionsiffror för SD hoppas jag att folk börjar se igenom dess ruttna fasad.