Midsommar

Vilket väder och vilken fin midsommar det blev.

Det är inte alla midsomrar som vädret är på topp så det kändes extra härligt när temperaturen steg till 27 grader. I år gjorde jag inga egna sillar utan det blev köpesill. Däremot blev det hemmagjorda parmasanräkor, ansjovissnurror och annat smått och gott. Till middag grillade vi en hel lax, den blev supersmarrig och till det serverade jag parmasanpotatis, haha, man kan väl säga att midsommarafton gick i parmasanens tecken.

När det började så smått skymma, bestämde vi oss för att spela killer.

Vissa av oss var extra taggade på spelet och kunde till vår förvåning multitaska och göra två saker samtidigt, vi var mäkta imponerade.

I dag har vi mest latat oss och följer det senaste utvecklingen om Wagnergruppens framfart i Ryssland, vilken rysare.

Det har såklart blivit en del bad och lek.

I veckan blir det en tur hem till stan. Barnens farmor gick bort för en vecka sedan så vi ska till hennes lägenhet på Söder och fixa med bohaget och gå igenom en del pappersarbete.

Semester!

I fredags sa jag: hej då på ett tag , till skolan där jag arbetar, för nu är det dags för den efterlängtade semestern.

I sommar kommer jag inte göra många utsvävningar eftersom Patric kommer att arbeta en hel del. För hans del kommer det att bli enkelt att åka fram och tillbaka från landet när han behöver vara på plats i stan. Själv är inte sugen på att vara någon annanstans än här på Dåvö så det blir bra för oss båda. Innan min ledigheten satte igång hann jag med både ett studentfirande och en avslutningsfest på jobbet. Först ut var studentskivan.

Precis när vi gjorde den sista finishen innan det var dags att styra kosan mot studentfesten fick Patric ett tråkigt besked och blev därför tvungen att ställa in. Vi andra begav oss av i den tryckande hettan och kunde sedan sammanstråla med resten av barnen. Det kändes extra kul att alla barn kunde närvara.

Någon dag efter studentfestligheten blev det dags för skolans avslutningsfest. Vi blev bjudna till ”Ugglan, boule och bar” som ligger i hjärtat av Söder. Maten smakade som tacosen vi blir serverade i skolbespisningen, ätligt, men inte så mycket mer. Efter att ha slukat ett par tacoskal kastade jag mig upp och började spela rundpingis med mina kollegor. Vi var c:a 100 styckna från oss, så det blev ganska trångt runt pingisbordet eftersom det var många som ville vara med och spela. Lokalen var jättestor och rymlig och det fanns många aktiviteter att göra, såsom: boule, pingis, shuffle board och vi fick även flipperspelsbiljetter. Jag fastnade för shuffel board som jag aldrig spelat tidigare, oj,oj,oj, vad kul det var.

I den tryckande värmen i fredags åkte vi till landet och kommer att vara här förhoppningsvis hela sommaren.

Gräsmattan är torr som fnöske och är redan spröd och gul, det är skönt att det regnar i dag. Bara någon kilometer bort från oss har de öppnat en handelsträdgård. Vi var där och kikade in, hittade denna jordgubbsplanta för en minimal kostnad. Den ska vårdas och vattnas på bästa sätt.

I helgen har Sofie, mellandottern, hängt med oss på landet. Corinne, äldsta dottern kommer och byter av henne redan i eftermiddag och stannar fram till torsdag. Patric åker hem till stan för att arbeta och kommer tillbaka i mitten av veckan tillsammans med Chelsie, yngsta dottern. Jag längtar till all god mat som vi ska äta till midsommar, det vattnas verkligen i munnen på mig när jag tänker på det.

Såklart åkte Sofies sommarlovsskylt upp, den har suttit på olika dörrar i många år, älskar den traditionen.

Happy fönster

Det är tur att jag snart har semester, för jösses vad det tar på krafterna att arbeta heltid. Redan vid Rapports 19.30-sändning infaller stora sänglängtargäspningarna och kort därefter ligger jag klubbad i sängen. Lite bättre har det varit sedan långhelgen infann sig och vi kunde åkta ut till landet.

Förra sommaren målade vi om storstugan, gäststugan och boden, det tog hela sommaren. Från början var husen målade i en gul och brun färg som fortfarande får mitt estetiska sinne att flämta till av obehag. Numera är huset ljust och fint. Invändigt har vi gjort en helrenovering av vardagsrum och hall. I helgen startade vi operation fixa mer i huset, det vill säga måla tak och lägga golv i vårt sovrum samt måla om skåpluckorna i köket.

En före bild av kök.

Och en efter bild.

Utvändigt så har Patric snickrat i hop en spalje som vi ska sätta upp vid gäststugan. Han snickrade och jag målade, ja, herregud vilket slitgöra.

Vid pumphuset har vi sedan tidigare bestämt oss för att göra ett litet växthus. I lördags så letade vi efter gamla fönster på Blocket och Market place och hittade precis det vi sökte. En kvinna utanför Arboga hade bytt ut sina gamla fönster på sitt torp och nu var de till salu. Patric och jag kastade oss i bilen och åkte dit. Vi köpte fem fönster för 50 kronor styck. Hon såg det som skräp och jag blev helt knäsvag av förtjusning, tänk vad olika vi är. Patric fick hindra mig från att köpa fler.

Jag älskar de levande glasen och de små detaljerna på fönsterna, så fina.

Skönt att arbetsveckan består av endast tre arbetsdagar, det kan jag nog stå ut med. Jag är helt slut efter en intensiv långhelg, fast på ett bra sätt, det har varit mycket på programmet, men jag gillar att ha många projekt på gång och då särskilt om det inbegriper landet.