Mandolin-och en yxolycka

Vilken helg det blev, i olika bemärkelser, den har mestadels bestått av att vi hjälpt André, sonen, med en ut- och städflytt från hans gamla studentlägenhet i Uppsala, vi flyttade hans saker till ett lagerutrymme en bit i därifrån. Den 1 augusti är det dags igen att flytta tillbaka sakerna till en studentkorridor i studentstaden. Den ligger endast fyra portar bort från där han senast bodde.

Helgen har bjudit på fint väder och en ganska omskakande mandolinoskada. Patric slet fram den ganska nyinköpta mandolinen och började skiva ner en parmasanost, varav halva tummen slank med. Veckan innan hann han även med en yxolycka på den andra tummen.

Så här såg det ut i familjechatten direkt efter händelsen.

Att det är vår ute kunde man inte ta miste på i veckan, men nästa vecka är jag inte lika säker på saken, då verkar det som om isbjörnarna är på väg ut på gatorna igen. I lördags så bjöd vi på middag för våra fina vänner Birgitta och Marie, med på plats var även yngsta dottern, Chelsie och mellandottern Sofie och hennes kille Viktor. Jag har varit ganska osocial under en längre tid, men sedan jag fått tillbaka min energi och börjat arbeta igen känns det skönt att börja träffa vänner igen. Jag känner mig verkligen helt återställd. Det kan såklart bli ett bakslag men det tar jag då. Nu vill jag bara leva och ha kul, det är så mycket kul som väntar och vips är det sommar och semester.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar