Världsläget

Det blev en suck av lättnad när Demokraterna i USA kammade hem segern i senaten i morse. Innan mellanårsvalet orkade jag knappt ta in några nyheter om valet eftersom det såg blytungt ut för Demokraterna. Tänk så skör demokratin är! I Sverige har vi tyvärr SD att ta hänsyn till och i det fallet kan jag bara hoppas på att folk tar sitt förnuft till fånga och bli varse om vad detta odemokratiska parti vill åstakomma.

Tänk vad dessa två personer ställt till det i världen, vilken oreda.

Goda nyheter är också att Ryssland dragit sig tillbaka från Cherson, staden som ansågs vara den mest prestigefyllda erövringen under Rysslands invasion. Stridsmoralen verkar inte heller vara på topp hos de ryska soldaterna och det förstår jag med tanke på att de måste köpa in sin egen utrustning, dessutom får de inte heller några vapen och råkar de få det är de i så dåligt skick att de knappt går att använda. Som löken på laxen uteblir även lön/utbetalningen som de blivit utlovade av ryska staten och sista ordet är inte sagt om det.

Höstlov

I torsdags morse, riktigt tidigt skjutsade vi Chelsie, yngsta dottern, till Arlanda. För första gången flög hon i väg alldeles på egen hand. Hon är på besök hos storasyster i Skottland. I morgon natt anländer hon hem igen och då står vi beredda och tar emot henne.

Jag tog ledigt från jobbet både torsdag och fredag och Patric har arbetat hemifrån, på landet. Vi har eldat, som vi brukar göra när det är höstlov och vi har också hunnit med några turer till återvinningen i Köping.

Regnet har sakta strilat ner hela allhelgonadagen. Vi har mest suttit inne och myst framför brasan och lyssnat på talbok.

I kväll bjuder jag på fyllda älgfärsgrottor med kantarellfyllning och till det ska vi dricka ett glas fyllig Barbera d’Asti. Sänder också en tanke till mamma och pappa, saknar er.❤️