Nya undersökningar och provtagningar

När jag började blogga för 6 år sedan bestämde jag mig för att mest skriva lite kuriosa om delar av mitt liv. Nästan varje blogginlägg har handlat om mina barn och det är ju inte undra på eftersom de är det mest betydelsefulla personerna i mitt liv. Jag har bara lagt ut bilder som jag tagit i samband med texten jag publicerat, förutom några på Sofie, mellandottern, som ett tag inte ville bli fotograferad. Då grävde jag upp några gamla bilder på henne som hon redan godkänt sedan tidigare, på så sätt kunde hon ändå vara med på ett hörn. Bloggen har betytt jättemycket för mig, en sorts dagbok över hur mitt liv ser ut. Särskilt djup är den inte, men det har varit en medveten val. För mig har det räckt att skriva ner vad jag gjort och lagt upp några bilder, varken mer eller mindre. Nu känns det som att jag är i ett nytt skede i och med min bröstcancer. Inte så att jag kommer att bli djupare i min text och det beror delvis på att det inte ligger för mig. Däremot kommer jag att skriva ned mer om min nyupptäckta diagnos.

Dagen efter min MR-röntgen i torsdags fick jag en ny tid för ultraljud som jag var på i går. Jag förstod redan från början att det inte var några goda nyheter att behöva komma tillbaka på återbesök så snart efter en MR-röntgen. Mycket riktigt, jag fick göra nya provtagningar och nya undersökningar. De har hittat ett nytt så kallat ”mikrokalkområde” i bröstet. Inom kort får jag besked om det också består av cancerceller, samma sak gäller lymfkörtlarna, även där tog läkaren prover eftersom MR visade att de var något uppförstorade.

När jag vaknade upp i morse kändes det som om tåget kört över min vänstra torso, jösses vad ont jag har efter alla nålstick och provtagningar. Rent mentalt känns det rätt tufft så jag blir hemma denna vecka också, jag orkar inte riktigt att gå till arbetet i det här skicket. Det känns skönt att det är en kort arbetsvecka, så förhoppningsvis kan vi åka till landet på torsdag. Men först ska vi hjälpa André, sonen, att flytta ut från sin studentlya. Han flyttar hem i början av juni för att till hösten flytta in i Corinnes, äldsta dottern studentlägenhet. Hon i sin tur ska plugga i Skottland under höstterminen.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar