Forsränning

Äntligen börjar saker och ting falla på plats i vår nya lägenhet. Det har blivit ytterligare en utrensning av diverse olika saker, till exempel hade jag alldeles för många underlakan, vaser och vinterstövlar, de kommer att sänkas bort snarast. När vi bodde på Kungsholmen hade vi problem med parkeringsplats för vår elbil, men det har nu löst sig. Vi fick en dygnet-runt-plats för elbilar på Medborgarplatsen, alltså ett stenkast från där vi bor, den lyckan.

Födelsedagstulpaner

På Valborg har Corinne, äldsta dottern bjudit in oss till Uppsala för att titta på forsränningen på dagen och en finsittning på kvällen. Vi kommer att stå på första parkett vid forsränningen, vi kommer alltså kunna beskåda de tävlande på nära håll när de går i mål med sina sjöfarkoster som de själva byggt. Efter det är det studentmöss-påtagning med sång, pompa och ståt. Corinne är en av deltagarna som ordnar med forsränningen och alla aktiviteter som studenterna fått och får ta del av i veckan och på Valborg, de har planerat upp de här festligheterna ända sedan i höstas med allt vad det innebär. Studentlivet är verkligen hennes grej helt enkelt.

Lite orkeslös…

Jag stormtrivs verkligen i vår nya lägenheten, den är inte stor men den känns mer rymlig än den på Kungsholmen som vi bodde i tidigare. I måndags satte vi upp fyra nya garderober i vårt sovrum. Vilken lättnad det blev när de kom upp, det var bara att skyffla in kläder och annat bråte och vips blev det mer golvyta efter att en massa klädkartonger försvunnit. Vi börjar sakta men säkert få lite ordning och reda på saker och ting och det känns jätteskönt.

Lite firande av lägenheten har det blivit också.
Kartongerna är snart ett minne blott.

I morse åkte jag och Patric till landet. Vi kom ut ganska precis när den årliga städdagen började, Patric är dessutom kassör i föreningen så han gick på möte efter allt fejande i området. Själv har jag tagit det ganska lugnt, har mestadels legat på sofflocket och njutit av de glödande vedträden i braskaminen. Tempot har under de senaste veckorna legat högt över det normala så jag kände att jag behövde varva ner.

På jobbet ska de flytta om tjänster, vilket jag är jätteglad över, för tyvärr finns det alldeles för många tanter på ett och samma ställe så det behövs verkligen en rockad. Redan i tisdags skulle cheferna ha gett oss besked men i fredags innan jag slutade för dagen hade vi fortfarande inte hört något. Förutom det har min arbetskompis sagt upp sig och ska börja arbeta på ett nytt ställe, vilket jag blev ledsen över för jag hade hoppas på att kunna fortsätta arbeta med honom. Det har också tagit på krafterna, för han är toppen. Nåja, vi får se vad som händer. Det bästa med jobbet är att det går på nolltid att gå både dit- och hem, det känns helt underbart, älskar närhetsprincipen.

Glad påsk!

Efter allt flyttande på skärtorsdagen behövde jag en rejäl vila. Både jag och Patric har ryggproblem, mitt beror på fallet i backen i Åre och Patrics ryggbesvär beror delvis på att han bar en jättetung lampa en längre sträcka i en onaturlig ställning. Både jag och Patric genomlevde flytten även om våra ryggar numera är stela som cementpinnar. I går kväll efter att Ikea levererade hem ett gäng med garderober flydde vi stan och åkte till landet. Det första vi gjorde i morse var att hala upp flaggan.

Kort efter kom André, Sofie och Chelsie. Corinne förbereder forsränningen i Uppsala så hon kunde tyvärr inte följa med till landet. Eftersom påskharen gömt påskägg under natten satte barnen fart med att leta upp dem. I år lyckades haren gömma skatterna extra bra minsann, barnen hade väldigt svårt att finna dem. Till slut fick påskharens hjälpreda rycka in och skrika om det var kallt eller varmt.

Sedan blev det den traditionella äggmålning.

Och efter det, lekar.

När det blev Sofies tur att putta ner sitt ägg för slänten rullade den inte många centimetrar, vi skrattade så vi tjöt, för som man kan se på bilden kom den inte långt.

Nästa lek var att kasta sitt ägg så nära hönan som möjligt.

Den här gången lyckades Sofie med en enda handrörelse svinga iväg ägget så att det smulades sönder och samman och blev till… äggröra, tydligen vann hon på det enligt henne själv eftersom en del av hennes skal låg närmast hönan.

Vi fortsatte med lite hästskosving…

Till sist blev det en påskfrågesport.

Till lunch blev det fullt med godsaker, sillar, lax i alla dess former, Jansson och en matjesills frestelse, allt var jättegott..

I kväll ska vi grilla och mysa och såklart ska vi fortsätta trycka i oss allt godis.Härligt att vi fick så fint väder också.

Hon med jobb

I går var Chelsie på en arbetsinterjuv på en Max-restaurang på Kungsholmen. I dag ringde de tillbaka och sa att hon fått jobbet. Hon kommer att arbeta extra på Max efter skolan och på helgerna. De lovde henne fler arbetspass till sommaren. Detta firade vi givetvis med att knallade i väg till hennes favorit ställe ”pinchos”. Det var så kul att se hur glad och förväntansfull hon är över anställningen och samtidigt lite chockad över att hon fick jobbet. Jag förstår henne och håller tummarna att det ska går bra. Hon börjar på måndag.

I morgon är jag ledig från jobbet, jag ska packa ner det sista av sakerna i lägenheten för på skärtorsdag flyttar vi till söder. Patric har ryggskott och jag har fortfarande problem med mitt bäcken efter det att jag ramlade och nästan stod i splitt i en av Årebackarn. Det är tur att vi anlitat ett par flyttgubbar så vi slipper kånka och bära, för just nu är varken jag eller Patric i skick att bära tunga saker.

Hm, hörapparat

Jahapp, då är man med hörapparat. Visserligen hade jag bättre hörsel än vad Patric och barnen trodde men likväl behöver jag stöttning av dessa mirakelutövare för att kunna höra bättre. De är så pyttesmå att de knappt syns. Fram till i början av maj ska jag provträna att ha dem på och efter det måste jag bestämma mig om det är någonting att ha, men redan nu känns de riktigt bra.

Efter arbetet mötte jag upp Chelsie, yngsta dottern, och Patric i vår nya lägenheten på Mosebacke. I dag fick vi nämligen tillgång till lägenheten. Den lyckan! Vi flyttar in på riktigt i nästa vecka på skärtorsdagen, det kommer att bli hur bra som helst.

När vi tittat klart i lägenheten och mätt takhöjden, 3,15 meter tog vi en promenad ner till en Ramen-restaurang och åt middag, det var gott och trevligt.

I veckan kommer snickaren till lägenheten och gör en vägg mellan vårt och Chelsies sovrum, just nu är det en dörr mellan dessa rum. Vi ska även titta på en tvättpelare till badrummet. Det finns alltså lite att göra men vi får ta det allt eftersom.

Benny is back

I veckan bestämd vi oss för att åka till landet eftersom trädfällaren skulle fälla tre rejäla doningar till granar på tomten. Det blev verkligen över förväntan, numera har det blivit en stor och fin glänta där träden stod och som dessutom badar i solsken, vilket inte har hänt förut på grund av granarna. Utöver det så sågade Patric ner tre träd till, som var något mindre. Jag har släpat granris och vi har eldat i princip hela dagen.

Benny bäver har också hittat ut igen, ett klart vårtecken. Under förra våren såg vi honom ivrigt simma fram och tillbaka i vår vik och nu är han på språng igen.

Grillen är framtagen för här ska det grillas och lite senare ska vi slappa framför brasan. Jag och Patric är hur möra som helst, så det ska bli skönt att ta det lugnt en stund och bara njuta av kvällen.