Gott nytt år!

Varje nyårsafton hittar vi alltid på någon aktivitet på förmiddagen. I många år åkte vi till Sydpoolen, äventyrsbadet i Södertälje och badade, i år blev det skridskor i Kungsträdgården med familj och vänner i stället.

Med spänstiga skridskoben och stadig blick tog han sig fram till den trygga skridskorinken och omfamna den hååååårt..

I veckan fyllde Chelsie, yngsta dotterns år, sweet sixteen. Det blev skönsång och paketöppning på morgonen. När hon väl kravlat sig ner från våningssängen strålade hon av lycka när hon fick syn på frukosten, mancakes.

Mancakes

C:a 15 st

2 1/2 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

2 msk strösocker

1 krm salt

2 1/2 dl mjölk (3%)

2 msk smält smör

1 ägg

Tillbehör: Bacon, salladslök och lönnsirap

Gör så här: Stek baconen knaprigt, stek sedan pannkakorna i baconfettet. Värm lönnsirapen med en gnutta cayennepeppar. Lägg upp pannkakorna på tallriken och lägg på bacon och salladslöken ringla sedan över den varma lönnsirapen.

Hon blev ordentligt uppvaktad av familjen.

Chelsie beställde hamburgare, pommes och jalapenopoppers till middag.

I kväll är Patric, jag och Chelsie hembjudna till goda vänner. De övriga barnen i familjen firar nyår på annat håll.

Ta hand om dig och gott nytt år!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar