Hopp och depp

Den här veckan har jag verkligen varit spänstig, tre gånger har jag varit på Sats och tränat. Häromdagen trodde jag knappt att jag kunde ta mig upp ur sängen, jag kände mig mer som hundra än 57. Mamma Mia, vilken träningsvärk. Det märks verkligen att jag inte tränat på länge.

I mitt arbete vistas jag mycket utomhus, vilket är helt underbart men den här veckan har det nog varit lite väl mycket busväder för min smak, även barnen i skolan har nog känt likadant. I måndags när jag klev in på skolgården möttes jag av detta klotter:

Det kändes jättesorgligt att mötas av detta meningslösa klotter.

I går åkte vi till landet. De tre döttrarna slog i hop sina påsar i stan och roade sig tillsammans med både middag och bio. Sonen skulle ut och ha kul på sitt håll på en nation i sin studentstad. Jag och Patric blev således ensamma på landet och slog till på en skaldjurskväll.

Nästa vecka är det höstlov, jag arbetar fram till torsdag och efter det är jag ledig, det ska bli så skönt.

Nä, nu är det dags att ut och röra på sig, lövkrattning väntar.

Ta hand om dig!

Kantarellkul

Som jag har längtat efter detta svampögonblick…

Sofie, mellanbarnet och hennes kille Viktor var lika taggade som jag.

Vi lyckades till och med snava över skogens guld.

När magen kurrade som högljuddast fann vi en jättefin och solig glänta, där slog vi oss ner och mumsade i oss vår matsäck, ja, näst intill oslagbart, för jösses, vad gott det är att äta ute i naturen.

Vi gjorde inte enbart svampfynd.

Vi hade nog kunnat stanna hur länge som helst för det fanns gott om ”gullgubbar”som team, ”jag och Viktor” kallade våra trattkantareller. Oklart vad team ”Patric, Sofie och Chelsie” kallade sina, de försökte villa bort lag 1 genom att namnge dem olika, vilket lag 1 lätt genomskådade.

Väl hemma bjöd vi på middag, det blev bland annat kronärtskocka med skirat smör och äppelpaj.

Alltså, dessa två…

Då var det dags att förbereda sig för en ny arbetsvecka, nya friska tag som det heter.

Ta hand om dig!

Det ordnar sig…

Sofie, mellandottern började i höstas att läsa pedagogik på heltid, ett helt obegripligt ämne enligt mig och då är jag ändå pedagog. Men det verkar ha gett mersmak, hon har sökt in på en flerårig utbildningen till vårterminen. Jag håller tummarna fram till december (då antagningsbeskedet kommer) att det går vägen. För ett tag sedan var hon med om en bilolycka vilket resulterade i en whiplashskada. Sakta men säkert har hon hämtat sig från olyckan men har fortfarande svårt att helgjobba på den Ica-affär som hon tidigare arbetat på eftersom vissa rörelser gör allt för ont.

Min härliga roliga unge❤️

I kväll har Chelsie fått bestämma vilken middag det ska bli, hon ville ha hamburgare och räffelpommes med Patrics bearnaissås till. För att lyxa till härligheten har Patric bakat bröd och köpt rökt engelsk bacon. I helgen tänkte vi sätta upp lite tavlor och en spegel i lägenheten. Möblerna som vi tog med oss till den nya bostaden passar inte riktigt in och lägenheten känns svårmöblerad. Vi behöver helt enkelt några kvadratmeter -och ett rum till.

Trevlig kväll!

Ta hand om dig!

Het räka och lite solosång

I slutet av förra veckan hörde Corinne, äldsta dottern av sig. Hon berättade att hon har tackat ja till en studentlägenhet på 40 kvadratmeter i Rackarbergen. Hon och André, tvillingbrodern bor i dagsläge i varsin studentkorridor i Uppsala och kommer nu att slå ihop sina påsar och dela på lägenheten, flyttlasset går av stapeln i början på december. Det var verkligen goda nyheter, jag tror det blir en win, win situation för dem båda.

Efter jobbet i fredags mötte jag upp Patric och Chelsie på Kungsholmen, vi gick på en tapasrestaurang i närheten av där vi bor, det var trevligt och gott, förutom att jag skållade tungan på en het räka.

Spanska vitlöksräkor - Vinklubben Tre Kronor

I lördags åkte vi till landet och fortsatte bygga på altanen vid strandlinjen, det återstår mycket jobb, men en sak i taget. Det var skönt att komma ut och bara njuta av stillheten och ta några djupa mälarluftandetag. Varje gång vi åker därifrån känns saknaden desto större, längtar dit hela tiden.

Brukar sällan vara sjuk men jag kände mig inte helt kry i början på veckan bestämde mig därför att stanna hemma eftersom jag inte känner mig särskilt pigg och alert. Jättesjuk är jag inte men jag har en tung och molande huvudvärk, hade lite feber och min mage är inte riktigt i form den heller. Tyvärr missade jag Chelsies första framträdande i solosång i går på sin skola, men Patric vara på plats och kunde njuta av skönsången. Som tur för mig blir det ett nytt uppträdande inom kort.
.

Ta hand om dig!

Svamplängtan

I går morse åkte Chelsie, yngsta dottern till Huddinge sjukhus och tog sin andra vaccinationsspruta. Några timmar senare läser jag att de stoppat Moderna för alla under 30 år, just det läkemedlet som hon hade tagit på morgonen. Man kunde tydligen få inflammation av spikevax (Moderna) i hjärtmuskeln eller i hjärtsäcken när man har vaccinerats med covid-19. På kvällen i går vissnade hon ihop och fick feber och väldigt ont i armen. I dag är hon hemma och kryar på sig.

Jag och Patric som alltid stövlar omkring i skog och mark med näsan i backen under höstarna och letar efter svamp har inte hunnit plockat en endaste liten svamp i år, katastrof. Visserligen har vi frysen full av trattkantareller från förra året, men det var förra årets skörd. Nä, det måste vi råda bot på…Jag längtar ut!

Ta hand om dig!

Brasa och mest mys

På landet håller vi på och höststädar. Utemöblerna har svepts in i presseningar och blomkrukor har plockats in, Patric har också klippt gräset. När vår gjutjärnskamin installerades insåg jag att möblemanget i vardagsrummet inte riktigt passade in där de stod så det var bara att sätta igång och möblera om, vilket jag gjort under dagen. Jag blev nöjd med resultatet.

Ute är det riktiga stormvindar så det känns riktigt mysigt att sitta inne och kura med en rykande het kopp kaffe framför brasan.

För några år sedan tog jag denna bild på Ewert Ljusberg. Vi var och hälsade på min bror i Dalarna och strosade runt på deras marknad och på en av scenerna uppträdde han. Jag hörde just att han dött.

RIP

I kväll ska vi grilla en bit kött och till det tänkte jag göra en kantarellsås. Vi har även införskaffat ett par goda ostar som väntar på oss, jammi!

Ta hand om dig!