Vänner!

Förra året firade vi midsommar hemma i stan, det berodde delvis på att vi hade sålt gamla landet på våren och att det härjade pandemi. Då önskade jag att vi inte skulle behövda fira en endaste midsommar till bland asfalt. I år gick den önskan i uppfyllelse, det blev verkligen en fin midsommar på nya landstället. Vädret var bra, det regnade endast pyttelite och det var lagom varmt.

När yngsta dottern väl masat sig upp ur sängen på morgonkvisten tog vi en promenad och plockade en midsommarbukett. Vi hittade både johannesört och prästkragar. Vid lunch dök sedan våra vänner upp.

Alltså, jag älskar midsommarmat! All den maten kan man göra med ganska enkla medel, det behövs bara sill, färskpotatis, lax och några räkor, sedan är man i hamn.

Efter lunchen blev det en båttur runt viken.

Kusinerna gjorde sig redo med årorna.

Vad är en midsommar utan en 5-kamp? Jo, en 4-kamp.

Den här bönan har jag känt i hela 46 år. Naturligtvis vann hon 4- kampen. Hon är en kvinna med många talanger och jag har den turen att få vara hennes vän, den lyckan.

Tack kära vänner för att ni förgyllde denna midsommar och gjorde den så lyckad och trevlig.

Ta hand om dig!

Glad midsommar

Inte kunde man hoppas på en regnfri midsommar detta år heller. Men jag deppar inte för det. Roliga saker har hänt. I förrgår ringde mäklaren till Patric, hon kom med ett nytt bud på vårt hus som är till salu. Det var ett erbjudande vi snabbt tackade ja till. I går for vi in till stan i ilfart eftersom vi var på landet. Innan lunch var allt påskrivet och klart, så nu är huset sålt! Tyvärr fick alla midsommarförberedelser gå om intet. När vi väl kom tillbaka till landet vid sen eftermiddag svängde jag ihop några sillinläggningar, det blev inte de jag tänkt göra från början, men de gick snabbt att göra. Patric kastade sig över gräsklipparen och vi kunde utmattade på kvällen konstatera att vi fått mycket gjort ändå.

De övriga barnen är i kvar i stan, både André och Sofie ska arbeta på midsommardagen och kunde därför inte följa med till landet. Corinne har bjudit in sina klasskompisar från civilingengörsprogrammet på midsommarfirande och eftersom nu alla syskonen utom Chelsie är hemma ville även de andra syskonen och några av deras kompisar vara med på dagens festligheter. Det blir antagligen den sista festen i huset.

Här kommer ett litet vintips.

Nä, nu är det dags att skaka liv i den sömniga tonåringen och jag kan bara hoppas på att jag får upp henne ur den varma bingen. Trevlig midsommar!

Ta hand om dig!

Semester!

I tisdags gick jag till jobbet i Huddinge för sista gången efter det att jag sagt upp mig. Dagen därpå tog jag pendeltåget in till mitt nya arbete, jag var med på deras planeringsdag. Det kändes bra, till hösten är det bara att tuta och köra igen, men med ett helt nytt gäng. I går gick jag på semester och himmel och pannkaka vad det kändes bra. Nu väntar ett långt och skönt lov. Jag börjar inte arbeta igen förrän i mitten av augusti.

Fick otroligt många presenter och fina blommor från barnen och kollegorna.

I går åkte vi till landet, vi kommer att vara kvar till på söndag. Som vanligt finns det mycket att göra. Jag slipar och målar byråer och Patric har gjort i ordning redskapsboden, den har varit överbelamrad med saker från förra ägarna och nu var det dags att göra något åt det.

Vi har också börjat klippa bort vass.

Då var det dags att sätta sig en stund och varva ner. I morgon Köping!

Ta hand om dig!

Vårt hus i Huddinge

Så här blev bilderna som fotografen tog på vårt hus i Hudding innan försäljningen.

Huset och poolen.

Kök och matsal, vardagsrum, badrum, hall och två sovrum på första våningsplanet.

Hall, 4 st sovrum, sällskapsrum och badrum, mellanvåningen

Hall, toalett och två sovrum övervåningen

Lägenheten på bottenvåningen

OTROLIG CHARM I MODERNT BOENDE MED POOL, UTHYRNINGSLÄGENHET OCH STYCKBAR TOMT!

SEKELSKIFTESCHARM – STYCKBAR TOMT – ÖPPNA SPISAR – STORA SOCIALA YTOR – POOL – UTHYRNINGSLÄGENHET

Äntligen kan vi välkomna er till Hörningsnäsvägen 6B och denna fantastiska villa om totalt 290 kvm med underbar uteplats med pool och trädäck. Belägen i ett gemytligt, men också centrumnära kvarter på skafttomt med närhet till skog och natur lämnar det här läget lite i övrigt att önska. I huset finns totalt åtta sovrum, två vardagsrum med varsin eldstad samt kök med matsal i direkt anslutning med utgång till pool och trädäck. I denna redan stora villa finns även en uthyrningslägenhet med egen ingång. Här finns separat sovrum, kök, WC, dusch, tvättmaskin och bastu. Villan har tidigare varit uppdelad i flera lägenheter men nyttjas inte så idag. Om det finns en önskan att igen förvandla villan till flera lägenheter så finns de separata ingångarna kvar. Här finns även möjlighet att stycka tomten för den som vill!

Kort och gott – en mycket trivsam familjevilla med pool i populärt område med gångavstånd till Huddinge centrum och pendeltåget som tar ca en kvart in till stan. Precis intill villan finns både förskolor och skolor på gångavstånd.

Det här huset måste upplevas, välkomna på visning!

VÄLKOMMEN TILL HÖRNINGSNÄSVÄGEN 6B

VÄLKOMNA

Perfekt och naturskönt boende på gångavstånd till pendeltåget!

POOLOMRÅDE

Med sol hela dagen välkomnas du att njuta av svalkande dopp.

VARDAGSRUM

Från entrén välkomnas du av vardagsrum med fantastisk ljusinsläpp från burspråk med fönsterband i tre väderstreck. Här kan du värma dig framför den majestätiska öppna spisen kalla dagar.

MATPLATS

Ljus matplats intill kök med utgång till poolområdet. Här finns gott om plats för stora tillställningar!

KÖK

Trevligt kök med fönster. Utrustat med vinkyl, diskmaskin, induktionshäll, ugn och kyl/frys.

ÖVERVÅNING

Välkomna en trappa upp till ytterligare vardagsrum med öppen spis och fantastiskt ljusinsläpp.

SOVRUM

I huset finns totalt åtta sovrum, plus det i uthyrningslägenheten. Alla väl tilltagna med förvaring i garderober.

BADRUM NP

Badrum med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också dusch, WC, tvättställ i kommod samt spegel och förvaring.

BADRUM ÖP

Badrum från 2016, här finns dusch med inbyggd ångbastu och högtalare. Badrummet är även utrustat med tumlare och tvättmaskin, tvättställ i kommod samt spegelskåp med förvaring.

VINDSPLAN

Högst upp i huset finns två sovrum, badrum och allrum.

TRÄDGÅRD

Stor styckbar tomt med plan gräsmatta, mycket grönska och sol hela dagen.

UTHYRNINGSLÄGENHET

Här finns också en uthyrningslägenhet med stort sovrum, kök, badrum, bastu och tvättmaskin. Boende med uthyrningslägenheter är mycket populära då du kan sänka dina boende kostnader tack vare intäkten vid uthyrning.

Stora tjejen!

I fredags gick Chelsie ut 9:an. I och med pandemin firades det inte särskilt stort i skolan. Den stora balen blev bland annat inställd liksom all övrig festlighet.

Därför så bestämde vi oss för att fira henne desto mer här hemma. Chelsie tyckte att vi skulle gå på restaurang, hon valde en koreansk på söder ”Madame”. Maten var… stark, mycket stark, smaklökarna dog redan vid första tuggan.

Det har nog aldrig hänt tidigare att jag fått en jättesax till bords när jag ätit ute och inte har jag någonsin fått en på någon middagsbjudning heller för den delen. Det blev ett blandat betyg för restaurangen. Sofie och Corinne var inte nöjda. Jag, Patric och Chelsie tyckte det var bra, men inte så mycket mer, men mätta blev vi, vi nästan rullade hem. I går tog jag och Patric en sväng till landet i ösregnet. Vi fick lite gjort. När jag stod och blickade ut över grannens tomt hajade jag till, ordentligt. Mellan träden i riktning mot oss tornade den här (se bild) rakt mot oss.

Alltså, den måste vara strategiskt uppställd där. Ingen annan kan se den förutom vi. Paret som sålde till oss hade typ samma dasshumor som grannarna. När vi tog över huset satt det fullt av små skyltar med det här sortens gubbskämt. Antagligen har den här skylten ställts fram på samma plats år efter år och var deras ”granne till granne skämt”, eftersom de var mycket bra vänner, men jag är måttligt road!

Ta hand om dig!

Då var det dags igen…

Det har varit minns sagt en turbulent tid. För någon vecka sedan slängde jag in en jobbansökan till några skolor i innerstan. Fick då veta att det är ett otroligt söktryck på fritidspedagogtjänster i alla kommuner. Bara i min nuvarande skola som ligger något off i Huddinge hade 53 sökande på ett vikariat. Men jag tänkte att det må bära eller brista och skickade in mitt cv. Det blev respons ganska omgående och i fredags var jag på två interjuver och i går tackade jag ja till den ena tjänsten, den andra skolan ringde i dag och ville också anställa mig, vilket var jättekul. Den skolan som jag för övrigt tackade ja till känner jag till sedan tidigare och vet att den är bra, så beslutet kändes helt rätt. Skolan är gammal och vacker och salarna är stora med en enorm takhöjd. Ljuset flödade in genom de gigantiska fönstervalven, det var magiskt. Jag kunde riktigt känna kreativiteten ljuda. Det känns härligt att få möjlighet att arbeta i en sådan inbjudande miljö. I morse travade jag upp till min chef och sa upp mig, det kändes bra. Nu är det bara att blicka framåt. Jag ser verkligen fram mot det nya jobbet, det ska bli så skönt att få arbeta enbart som pedagog.

Ta hand om dig!

Till salu

I och med att det snart börjar bli tunnsått med barn här hemma så har vi bestämt oss för att sälja vårt hus. Mellandottern Sofie och hennes kille har köpt en lägenhet som de snart flyttar till. Äldsta sonen blev med studentrum i Uppsala och tvillingsystern pluggar och bor redan där. Villan är helt enkelt för stort för oss att bo kvar i, redan nu har vi flera rum som står helt outnyttjade. Både jag och Patric arbetar långa dagar och vi har svårt att sköta om huset som sig bör, numera är det mer till en belastning än ett nöje. Vi har ju också landet att tänka på, det uttnyttjar vi mer än det landställe vi hade tidigare. De senaste veckorna har både jag och Patric haft ett stresspåslag utan dess like. Det har varit mycket med landet och sedan dök tanken på försäljning av huset upp. Mäklaren som vi träffade häromdagen vill sälja huset redan innan midsommar, eftersom marknaden tydligen dör efter det menade hon på, det blev ett gulp! så snabbt? Vi fick också reda på att huset var större än vi har trott. Vi har alltid gått omkring och sagt att den är på 263 kvadratmeter, men mäklaren sa att den är på 290 kvadratmeter.

Nu väntar vi bara på att en fotograf ska komma hit och knäppa av några bilder, men innan dess kommer ett foto ut (som jag tagit) på Hemnet. I går var jag ledig från jobbet, jag hade en massa saker inbokade och tanken var väl att jag också skulle hinna fixa här hemma men det hann jag dock inte. I helgen däremot har vi en jättelång fixarlista som vi kommer att bocka av. Det kommer inte att bli någon rast eller ro på ett långt tag…

Ta hand om dig!

Ett gott skratt förlänger livet

För tre veckor sedan fick min son André en studentlya i en korridor i Uppsala. Till hösten ska han börja plugga till röntgensjuksköterska. Kommer han inte in på den utbildningen har han sökt andra kurser. Skulle det visa sig att han inte blir antagen på någon av kurserna, kan han alltid säja upp rummet omgående eftersom han inte betalar något för det under sommaren. Han har stått i bostadskö i flera år och det har lönat sig. Han bor dessutom bara ett stenkast från tvillingsyrran. Under sommaren kommer han inte att bo i Uppsala utan hemma, eftersom han arbetar på Gröna lund. I går skrattade vi gott när vi såg en interjuv de gjort med honom i bland annat Svenska Dagbladet.

Haha, jag dör vad kul! Åka kärlekstunneln med mamma. Tyvärr berättade André för mig att han mer beskrivit historien som en anekdot om när han var mindre, så artikeln stämde väl inte helt. Nåja, den dråpligt roliga artikeln blev sensation. Artikeln har kablats ut i flera tidningar, även André kunde skratta gott åt det. I dag är jag kompledig hela dagen, det känns jättebra. Jag har arbetat över ganska mycket så det känns skönt att kunna koppla bort jobbet ett tag.

Ta hand om dig!