Solokvistar

Vilken tung vädermässig vecka det blev. Regnet har vräkt ner och gradantalet har varit som en vinterdag. Det är tur att det slog om i helgen så vi fick lite högre sommartemperaturer, gudskelov för det, jag hade knappt stått ut en minut till med det gräsliga vädret. Det kändes otroligt skönt att dra på sig shortsen i lördags, de har varit på semester alldeles för länge, men inte bara dem utan även mina mjölkvita ben, de har inte nåtts av dagens solljus på mycket länge. I helgen var jag och Patric helt solokvist på landet, ingen av barnen kände sig manad att komma dit, men för oss blev det inte särskilt mycket lugn och ro ändå. I lördagsmorse gasade vi i väg med släpet i högsta hugg till Ikea i Västerås och köpte garderober och ett köksbord. När vi kom hem satte vi i gång att tapetserade det sista och satte sedan upp plockepinnbitarna från Ikea i hallen. Det blev jättebra, äntligen kan jag stuva in dammsugaren och annat smått och gott i hallgarderoberna. Jag är supernöjd.

Mysigt med alla segelbåtar som har passerat i skytteltrafik utanför oss.

Ta hand om dig!

Städa och röja

Huset i stan är verkligen eftersatt. Det har blivit så efter att landet tillkom. Den här helgen har vi däremot varit hemma och fixat med allt vi inte hunnit med under denna del av året. Pju! Det fanns en hel del att ta tag i, vill jag lova. Det har varit så svinkallt den senaste tiden att vi därför har dragit oss för att öppna upp poolen, men i går blev det gjort fast det verkar tyvärr som att vi får vänta med första doppet.

Alla barnen har hjälpte till att röja och bära grejer. Tillsammans har vi gjort ett jättejobb på kattvindarna och i källaren med att rensa ut onödiga saker som vi har sparat på från bland annat gamla torpet, det som vi sålde förra året. Många av sakerna har inte längre någon funktion så därför blir det adjöss med dem. Jag älskar återvinning och håller med om budskapet: ”den enas skräp är den andres skatt.”

I torsdags fick jag Pfizer-vaccinet mot covid 19. Ett snabbt stick i armen och sedan var det klart. Dagen efter på kvällen fick jag lite feber men kände annars ingenting. Det är snart 6 månader sedan jag fick corona så det kändes bra med en påfyllning. Jag är inte jättesugen på att bli sjuk igen.

I morgon har vi studiedag på jobbet och då blir det till att sitta stilla mest hela dagen. Det är inte så ofta jag hinner prata med mina kollegor så det blir skoj. Patric har lagat oxbringa i två dagar, den ser otroligt mör ut och till det kommer han att servera potatis och en peparrotssås, mums!

Ta hand om dig!

Mycket att fira!

I veckan blev det till att fira stort. Sofie och Viktor har köpt lägenhet tillsammans. De flyttar in om två månader. Det senaste året har de bott i lägenheten som ligger på bottenplan i vår villa, en urgullig 1:a. Tyvärr räcker det inte att den bara är fin, de behövde mer utrymme… och kanske komma en bit från mamma och pappa. Jag är jätteglad för deras skull och imponerad över hur de själva rodde i land en sådan stor affär, inte helt solklart för en 19-åring. Just nu ligger deras fokus mestadels på inredning och då pratar vi soffor, matbord och stolar och en mängd med projekt som upptar deras tankeverksamhet… och även min, fast kanske inte lika intensivt. Ingen av dem arbetade under kristi himmelfärdsdagarna, så de tillsammans med Corinne kom ut till landet.

I veckan blev det också klart att André fått förnyat kontrakt på Gröna lund. Han kommer arbeta där hela sommaren. Han jobbade på Grönan ett par veckor som servitör innan de bommade igen för pandemi, men nu var det dags igen, dock inte som sevitör utan denna gång blir det till att kränga kolasnören.

Men vart tog värmen vägen? Här är den i alla fall inte. Jag håller på att längta ihjäl mig efter sol och temperaturer över plus 8 grader. Jag såg också att det inte ser särskilt muntert ut i nästa vecka heller, regn och kallt. Det är tur att gräset och träden blir grönare och grönare för var dag, alltid något.

Ta hand om dig!

Väder och vind

Inte är det mycket till väder. Det har varit isande kallt med inslag av snöblandat regn…i maj. Nä, muntert är det inte. Förra veckan var det otroligt segt, det var knappt så att smilet flög upp en enda gång. På jobbet har många varit sjuka och man pratar omorganiseringar, igen. Det är tur att jag har landet, bara tanken på Dåwö gör mig glad. I helgen åkte vi fram och tillbaka hela två gånger till ett byggvaruhus i Köping. Det första lasset blev fullt på nolltid med både jord och virke. Det andra lasset bestod mest av gödsel. Jag jordförbättrade gräsmattan på de ställena där vi fräste upp stubbarna i vintras, som det ser ut nu behöver nog hela gräsmattan mycket omsorg och massor med kärlek, det är fortfarande barrigt och mycket sågspån på sina håll på slänten ner mot vattnet.

Patric har också rensat på vinden och hittade flera intressanta saker, bland annat två sparkar, den ena är en barnspark den andra har vi inte hittat medarna till men vi tror de fortfarande finns någonstans i gömmorna på vinden.

Med stora ögon fann vi även denna taburmajor bland allt bråte.

Vi blev ganska illa till mods av denna rasistiska uppfinning. Varför hade man sparat på den?

Nästa vecka blir en kort en. På onsdag slutar jag redan 12.00 och på klämdagen är jag ledig. Det kommer att bli landet för hela slanten, helt underbart!

Ta hand om dig!

Åtgärd

Då var den här helgen till sin ända. Jag har mest arbetat ute på tomten på landet. Tanken var att vi skulle tapetsera klart i hallen, men tapeten är försenad. När vi drog ner tallarna framför stugan i vintras gjorde vår granne vågen och sa att det var det bästa som hänt dem, då förstod vi inte riktigt vad han menade, men nu vet vi bättre. I helgen stod plötsligt en nybyggd veranda klar på deras tomt. När de satt och fikade kunde hela grannfamilj se när jag och Corinne krattade barr vid stranden, det kändes jobbigt eftersom jag vill vara mer privat och inte ha mer insyn än den vi för närvarande har. Innan det här uppdagades hade jag och Patric pratat om att bygga en pergola för att få mer insynsskyddat från vägen ovanför och där även grannens nya utsikt är. Vi hade tänkt bygga den senare i år men har bestämt att vi ska släppa allt och börjar bygga den redan nu i stället.

Det var kallt men skönt att vara ute i trädgården. Jag är visserligen ute rätt mycket på jobbet, men i stugan har jag mestadels arbetat inomhus. Det finns gott om sysslor att utföra både inom -och utomhus. Projekten slutar aldrig att sina känns det som.

Vi tog också bort en duschanordning med hjälp av Corinne och Simon. Nä, snygg var den inte. Kanske något färgglad men det vet jag inte om det var någon fördel.

Det blev genast mycket bättre när duscheländet försvann. Mycket återstår, men en sak i taget. Skönt med söndagkväll, jag ska mysa framför en film och bara ta det lugnt.

Ta hand om dig!