Städdag och Morris & co

Då var den här helgen över. Den gick i vanlig ordning i rasande fart. Inte nog med att det gick snabbt, den var dessutom iskall med inslag av regn, snö, blåst och mulet väder, kort och gott ett riktigt aprilväder som absolut inte går att lita på. Nåja, vi har mestadels hållt oss inomhus i stugan på landet och bland annat tapetserat hallen.

Jag gillar verkligen tapeten, den blir man glad av. Nästa helg ska vi tapetsera klart, vi ska också sätta upp dörrfoder och tak- och golvlister i hallen och köket.

I lördags var det städdag i området, erfarna som vi är tog vi med oss skottkärran full med redskap. Det hade ingen annan gjort. En del i gänget tyckte nog att vi var mycket ambitiösa, det kanske betyder att vi fick en guldstjärna i grannstädarprotokollet, vem vet! Efter några svävande och oklara instruktioner på vad som skulle göras greppade jag lövkrattan och satte igång, vilket inte gick något vidare. Mina lövhögar raderades blixsnabbt efter alla hårda och kalla blåspustar som svepte fram i rasande fart. Jag gav upp och stod mest och hängde över krattan och bekantade mig med grannarna. De verkar för övrigt trevliga. Jaha, då är det bara en vecka kvar innan det är helg igen, hoppas veckan går snabbt. I morgon, ny vecka med nya friska tag.

Ta hand om dig!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar