Kalasdag

I bland vill man bara fylla år flera gånger per år, som i år, fast kanske tur i oturen att det inte är så. Hur som helst; jag blev grundligt uppvaktad av min man och min alldeles egen barnaskara, alla var hemma. Det blev sång, kaffe och paketöppning på morgonkvisten. Dagen slutade med god mat och ett glas bubbel. När barnen var små brukade de ha dansuppträdanden för oss, vilket jag verkligen saknar. Kanske var det just därför de överraskade mig med en armkroksdans denna födelsedagsafton.

Vi firade inte bara mig, utan vi firade även Viktor (Sofies kille). Han tog körkortet samma dag, den lyckan. Grattis Viktor! Du är grym!

I dag efter jobbet blev det en tur till färghandeln, där köpte vi färg och tapet. Gissa vad vi ska göra i helgen? Längtar!

Ta hand om dig!

Städdag och Morris & co

Då var den här helgen över. Den gick i vanlig ordning i rasande fart. Inte nog med att det gick snabbt, den var dessutom iskall med inslag av regn, snö, blåst och mulet väder, kort och gott ett riktigt aprilväder som absolut inte går att lita på. Nåja, vi har mestadels hållt oss inomhus i stugan på landet och bland annat tapetserat hallen.

Jag gillar verkligen tapeten, den blir man glad av. Nästa helg ska vi tapetsera klart, vi ska också sätta upp dörrfoder och tak- och golvlister i hallen och köket.

I lördags var det städdag i området, erfarna som vi är tog vi med oss skottkärran full med redskap. Det hade ingen annan gjort. En del i gänget tyckte nog att vi var mycket ambitiösa, det kanske betyder att vi fick en guldstjärna i grannstädarprotokollet, vem vet! Efter några svävande och oklara instruktioner på vad som skulle göras greppade jag lövkrattan och satte igång, vilket inte gick något vidare. Mina lövhögar raderades blixsnabbt efter alla hårda och kalla blåspustar som svepte fram i rasande fart. Jag gav upp och stod mest och hängde över krattan och bekantade mig med grannarna. De verkar för övrigt trevliga. Jaha, då är det bara en vecka kvar innan det är helg igen, hoppas veckan går snabbt. I morgon, ny vecka med nya friska tag.

Ta hand om dig!

Värme!

Inte hade jag trott att jag skulle längta så mycket efter en luftvärmepump som jag gjort, det med tanke på alla dessa kalla fredagar då vi anlänt sent till den knappt uppvärmda stugan på landet. Tack vare denna fantastiska uppfinning kommer det vara annat ljud i skällan från och med nu, gosigt och varmt förhoppningsvis. Tyvärr kommer inte ordet vacker in i sammanhanget, men det får jag stå ut med. Till luftvärmepumpen köpte vi till ett träskåpshölje för pumpens utedel. Inte nog med att den var plågsamt svår att få upp på väggen, den kom verkligen inte till sin rätt när väl höljet var uppsatt.

Den här delen blev helt ok, men…

Haha, trälådan ser ut som en dåligt byggd robot med de smalaste och rangligaste benen ever. Jag tvingade Patric att lova att han måste bygga om nederdelen, vilket han ska göra.

Den här helgen hyrde vi ett stort släp så att vi kunde få plats med allt virke som vi förbeställt. André följde med till landet och det betydde att vi fick mer muskelhjälp. Plattorna vi köpte var vråltunga. Patric ska bygga en klädhängare i hallen med hjälp av dem, det kommer att göra susen med alla ytterkläder. Själv har jag bara gjort monotont fönstermålningsarbete.

Bruna fönsterfoder, rys!

Vitt och frächt ska det vara. Redan efter andra grundmålningen kändes det mycket bättre. Nästa helg är det på’t igen. Det är dags att börja laga mat. Jag ska göra currykyckling med ris och en stor sallad till. Det ska bli gott.

Ta hand om dig!

Två gnuer

I morse gick jag upp samtidigt som alla landets tuppar och bryggde en stor kanna kaffe. Doften fick även Patric att masa sig upp ur den varma bingen. Det blev en skön helg. Vi har fått mycket gjort. I fredags kom Corinne och Simon ut till landet, de har jobbat som gnuer hela helgen.

Båda två bar ved i varsin skottkärra hela lördagen, de körde skytteltrafik fram och tillbaka mellan vedförådet och stranden och plötsligt var nästan all ved borta. Vilket arbete de gjorde! Slänten ner till vattnet blev så fin nu när alla vedstockar är borta.

Vi har också sjösatt båten som de tidigare ägarna lämnade kvar. Patric lyckades få igång tvåtaktaren efter ett par försök så när motorn spann som en gammal katt hoppade alla ombord och vi kunde ta en tur på fjärden. Kan inte säga att det är mycket kräm i motorn men den duger för våra ändamål just nu. Båten är hopplöst orange och den går även i en skrikig gul färg. Ingen av grannarna missade oss när vi sniglande gled förbi deras hus.

Det känns som om stugan blivit mer vår efter det att vi fixat med det och satt mer och mer vår prägel på det. Vi har inte gjort ett dugg åt vare sig våra sovrum eller badrummet för den delen, det kommer vi att vänta med. Men vi har fixat halva köket, den ena delen ser förjäkligt ut medan den andra delen är jättefin. Jag hoppas att vi kan köpa ett nytt kök inom snar framtid. När man ser skåpluckarna svimmar man ju nästan av ren förskräckelse. Herregud så fula de är.

Här är alltså den snygga köksdelen…

Vi har inte bara slitit, ungdomarna spelade krocket och vi alla sköt med luftgevär också.

Då var det nya friska tag i veckan, men visst är det härligt med allt fågelkvitter? Den här årstiden är verkligen fin.

Ta hand om dig!

Äh, lägg av…

Den chocken att vakna upp till allt detta vita var inte roligt. Jösses vad med snö som damp ner i natt. April levererar som vanligt ett ombytligt väder. Efter gårdagens krattning av löv och tall- och granbarr på tomtens avskilda del som inte fått någon kärlek på många år, kändes kroppen en aning mör när jag vaknade i morse. Patric och barnen tog hand om veden vid tomtens nedre del. Det var ett extremt tufft jobb, vedklabbarna väger multom. Det är tur att de är så starka och kunde bära och hugga upp en del av veden innan påsken tar slut.

Såklart måste det pustas ut en stund innan det hårda arbetet fortsätter.

Jag, Patric och Chelsie blir kvar på landet till i morgon, de övriga åkte hem i morse. Luftvärmepumpskillen kommer och inspekterar läget. Jag hoppas att han hinner sätta upp den i nästa vecka eller förhoppningsvis denna vecka. Det kommer att bli strålande att få den installerad.

Ta hand om dig!

Glad påsk

Det blev en kall men solig påskafton. Nästan alla barn kom ut till landet på långfredagskvällen. André stannade hemma för att arbeta. På påskaftonens morgon face timeade vi med den hemmavarande sonen. Någon dag tidigare hade jag gömt hans påskägg i köket där hemma. Vi följde honom live medan han letade. Efter många å moment lyckades han till slut hitta sin godbit och kunde sedan kila iväg till jobbet. Sedan var det dags för landetgänget att leta efter deras ägg.

Vissa var rysligt snabba med att hitta sin skatt, medan andra tog längre tid på sig…När alla till slut hittat sitt påskägg gick vi in och målade ägg.

Det blev fina och roliga skapelser som de koncentrerat hängav sig åt. När de målat klart blev det dags för påsklekar. Först ut var ”ägg på sked.”

Lek nummer två bestod av ”äggrullning.” Corinne vann inte leken men fick stilpoäng för den jätteloop rakt upp i luften som hon lyckades göra med sitt ägg, häpnadsväckande.

Med två handmålade ägg i vardera hand blev det dags för lek nummer tre, äggboccia.

Den som kom närmst kycklingen vann.

Efter att ha lekt bland annat häxlimbo och häxans kvast blev det dags för påskens höjdpunkt, påsklunch. I år blev det inga hemmagjorda sillar men annars var påskbuffén sig lik, med västerbottenpaj, Janssons frestelse, varmrökt lax och en massa annat gott.

I år stod Viktor för påskbadet. Vi andra stod huttrande och tittade på, varmt såg det inte ut att vara.

Det blev en riktigt härlig påskafton som avslutades med att vi grillade och friterade pommes. Det känns dessutom jättkul att barnen stannar till måndag, så att vi får några fler mysdagar tillsammans.

Ta hand om dig!