Mycket fix!

Både Corinne och Chelsie följde med till landet i helgen. Framför allt tror jag att Chelsie tyckte det var extra roligt att någon av syskonen följde med. Hon har känt sig lite ensam på landet när det bara har varit jag och Patric i stugan, men i helgen blev det storasystersällskap.

I går fick vi i gång sommarvattnet. Slutklämmen för att få ihop alla puzzelsommarvattenbitar innebar att Patric måste hoppa i ett vadarställ som vi fick av de gamla ägarna till huset. På något osäkra och trevande ben begav han sig ut i vattnet och slog ner trästången i sjöbotten. Den stolpen har förövrigt uppgift att hålla sommarvattenslangen på plats.

I lördags var vi och hämtade hem den nya soffan, den passade perfekt i vardagsrummet. När vi väl hade klämt in den på dess rätta plats provsatt vi genast i den, otroligt bekväm att både sitta och ligga i. Jag blev jättenöjd!

I morse vaknade vi upp till värsta Lutzendimman, man kunde knappt se handen framför sig. Men det hindrade inte oss från att gå ut i det regntunga vädret och skruva ihop delarna till vår nya kompost. På gamla landet hade vi en kompost av den större modellen som vi aldrig riktigt fick att fungera, så nu håller vi tummarna att denna kommer att göra det. När vi kom hem i eftermiddags insåg jag att jag glömt datorsladden på landet, katastrof. Jag hoppas att veckan kommer att gå i rasande fart. Tur att veckan är kort. Jag behöver min sladd.

Ta hand om dig!

Segt

Är det våffeldag så är det, därför slank det ner både en och annan nygräddad och frasig mumsbit till dagens middag. Med tanke på den klena och smaklösa soppan som inmundigast till skollunch höll nog inte kostcirkeln måttet helt i dag, men…c’est la vie!

Nä, hallonsylt är inte min grej på våfflan. Ska det vara så ska det vara en stor klick hjortronsylt och grädde till.
Så där ja!

En av fördelarna i mitt arbete är att jag är ute mycket. Jag älskar verkligen det. Dessutom är jag i rörelse hela dagarna, Jag kan lätt räkna på fingrarna de gånger jag hinner sitta ner. Nackdelen blir dock att jag känner mig som en urvriden trasa när jag sjunker ihop i soffan när jag kommer hem. Alla jobb har väl sina för- och nackdelar, skulle jag tro. Just nu känner jag mig extra trött. Jag är inte lika pigg på mornarna som jag brukade vara. Tidigare studsade jag upp ur sängen helt utvilad innan klockan ringt, numera blir det nada studs upp och jag känner mig mer som en seg sengångare, hoppas att det är övergående. Det är fredag i morgon, tjooho, så skönt det ska bli. Har längtat hela veckan efter helg, håller tummarna på fint väder. Dags att gå och knyta mig, orkar knappt hålla ögonen öppna.

Ta hand om dig!

…tall och …gran

Vilket härligt väder vi haft i dag, solen har gassat och det har varit riktigt varmt. Jag har varit ute mest hela dagen och tagit hand om allt gran- och tallris på tomten. Patric har släpade stockar och klyvt i tu dem, ett vansinnigt tungt jobb.

Nu ligger nästan allt ris i en stor jättehög så det är bara att sätta igång och tutta på till nästa gång vi kommer ut. Stockarna ska också staplas och även det kommer att bli ett riktigt hästjobb.

Jag känner mig helt mör i kroppen efter denna dra- och släpahelg. Just nu vill jag inte se ett gran- eller tallbarr så långt ögat når.

Nä, nu är det dags att relaxa lite och njuta av resten av söndagskvällen.

Ta hand om dig!

Panelgöra

Underbart att komma ut till landet och se att det var snöfritt. Det var många saker som kom till sin rätta och som inte har synts tidigare under allt lager av snö.

Ute och inne i stugan är det rena rama kaoset. I morse började vi tidigt med att montera upp panel i vardagsrummet, ett dammjobb utan dess like. Vi bestämde oss för panel eftersom den största väggen i vardagsrummet består av en furutristvägg, som mer liknar en bastu. För att den väggen och resten av vardagsrummet ska kunna bli så snyggt som möjligt bestämde vi oss för vit penselmålad panel.

Till hallen har vi köpt en jättefin tapet som vi kommer att sätta upp härnäst, en blommig historia som jag tror kommer att passa alldeles utmärkt. Det är så många och roliga projekt som sker på landet. Allt kommer inte hända på stubben, men vissa saker är helt klart nödvändiga att fixa ganska omgående så att det blir någolunda beboeligt. Jag är hur som helst redo och peppad för alla utmaningar och Patric likaså…

I kväll är det mellofinal, Chelsie är jättetaggad och det är jag och Patric med, fast vi kanske inte är lika hängivna mellofantaster som den yngsta violen. Må den bästa mannen eller kvinnan vinna!

Ta hand om dig!

Dans och glada skratt

Det har varit en helt fantastisk vecka. Tyvärr var det lite för långa och många köer i backarna på sina håll, men som tur var så lättade det upp mer och mer under veckan som gått.

Alltså, vilka dansuppträdanden jag och Patric fått bevittna. Jag älskar att ungdomarna förgyller vår tillvaro så mycket. De är helt otroliga.

Hehe, det är jobbigt att vara på topp jämt.

Veckan innan vi åkte upp till Åre gjorde vi i ordning en sportlovsmeny för veckan och åkte och storhandlade. Allt detta tog vi sedan med oss. Det har underlättat jättemycket, vi har endast kompliteringshandlat ett fåtal gånger. Något som vi däremot inte ville missa var surdegsbrödet från Åre bageriet, så dit åkte vi en gång mitt på dagen när ingen annan var där.

I morgon är det dags att bege sig hemåt. Jag tror att de flesta av oss känner sig utvilade och i form för att möta vardagen igen. Fast det dröjer ju faktiskt inte jättelänge förrän påsken hägrar och även där blir det lite ledighet.

Ta hand om dig!

Köer

Det känns jätteskönt att ha semester, det var verkligen välbehövligt. Jag har inte gjort många knop förutom att åka skidor och lata mig, det passar mig ypperligt. Det har varit så mycket på jobbet, egentligen ända sedan jag började där i mitten av augusti och fram till nu. Tanken var att jag skulle varit ledig under julen, men i stället fick jag corona och då blev det inte mycket till ledighet i den bemärkelsen, men i detta ögonblick befinner jag mig i ett riktigt semestermood, något som jag längtat efter länge.

Under alla mina år i Åre har jag aldrig sett så mycket folk i backarna, köerna är enorma. Det som har varit bra är att vi oftast hänger på liftlåset när de öppnar och då är det inte lika mycket folk ute. I går när jag glatt svingade mig nerför Englandsbacken var jag tvungen att göra ett tvärstopp i mitten av sista delen av backen eftersom köerna ringlade sig ända dit. Människor stakade sig uppför den branta slutklämmen för att ställa sig i sist i kön. Såklart kunde jag inte låta bli att vurpa precis mitt i den, och som vanligt undgick det väl ingen eftersom alla stod och köade och inte gjorde något särskilt, till råge på allt tog jag mig inte upp särskilt gracilt heller, ja, ja, i bland får man bjuda på sig själv.

Köer i Englandsbacken.
Han kan min man…
Chelsie i högform.
Simon är nybörjare, fast det syns inte alls.

Stugan vi bor i är både rymlig och mysig. Vi har bott här ett par gånger tidigare. Är den ledig brukar vi försöka boka den.

Dags att sätta igång med matlagningen.

Ta hand om dig!

Regn och rusk

Underbart skönt att vara ledig en hel sportlovsvecka. I går kväll anlände vi till Åre. Hade vi inte haft antikroppar hade vi inte åkt, men nu var läget ett annat. I morse susade vi i väg till Rödkullen. Medan bilen laddade satt Patric kvar och arbetade. Vi andra susade ner i de blöta backarna. Det regnade rejält, det var som en våt filt sveptes om oss och vi blev helt plaskvåta. På eftermiddagen fixade vi i ordning vår egen afterski i stugan. Barnen drack varm choklad med vispgrädde, underbart gott efter det dyngsura eskapaderna i backarna.

Det är snart dags för middag och efter det blir det en tur i bastun. Det känns väldigt skönt att ha semester och åka skidor och koppla av.

Ta hand om dig!