Min doer

Det blev en tur och retur två gånger till Västerås i lördags morse, närmare bestämt till Bauhaus där vi beställt panel till vardagsrummet på landet och några gipsskivor. Lasset var så pass stort att vår släpkärra inte mäktade med det. Vi fick därmed låna ett större släp från Bauhaus i stället. Efter allt konkande och slit kollade jag in mina bisceps när jag under gårdagskvällen stoppade i mig ett par chips och tittade på melodifestivalen. Ja, jag tror bestämt de såg mindre sladdriga ut än dagen innan. I morse vaknade jag upp helt utvilad redan vid 06.00. Jag vill inte spilla en minut i onödan på att ligga kvar i sängen, särskilt när kaffet och tidningen hägrade. När jag sedan blickade ut över fjärden låg hela landskapet i dimma och det var hyggligt varmt ute. En verkligt god morgon.

Jag kopplar av på ett annat sätt när jag befinner mig på landet, det är så lugnt och fridfullt, förutom när saker och ting inte går Patrics väg, då tillkommer ett och annan argt läte från honom. Patric är en riktig doer, han har tagit sig an många olika utmaningar och skrider till verket i ilfart med dem. För tillfället bygger han en garderobsvägg i hallen, sprutmålar taket i köket och eldar på isen.

Själv har jag bara gjort en massa tråkiga underarbeten och däremellan släpat på saker. Nästa gång vi kommer ut blir det desto roligare. Då ska vi sätta upp panel i vardagsrummet. I kväll ska jag ta det lugnt och sitta i soffan och storslappa.

Ta hand om dig!

Isvak

I veckan var Chelsie minst sagt värd en guldmedalj. Hon doppade sig i en vak med sin klass i Hellasgården..

Alltså, man blir ju stolt över den vinterbadande solstrålen. Otroligt modigt gjort. Det har flutit mycket vatten under broarna sedan jag sist hoppade i en isvak, men det kanske finns anledning till att vinterbada lite längre fram i tiden. I veckan har jag hunnit med både att gå och klippa håret, vilket var behövligt och köpa vardagsrumsmatta till landet, vi fann en riktigt fin på Mio. Sakta men säker ser det ut som om saker och ting kommer på dess rätta plats.

Just nu känner jag mig ganska slak, jag vet inte riktigt varför. Mina arbetskamrater har i princip bara sett ett vidöppet jättegap på mig under veckan, eftersom jag har mestadels gått omkring och gäspat och då känns det ju extra bra att det är fredag i morgon, det ska bli så skönt med helg.

Ta hand om dig!

Loppis forever

I onsdags tog jag och Patric den andra bältrossprutan. Milda makaroner vad jag blev dålig dagen därpå. Jag fick huvudvärk och kroppen kändes som kokt spagetti, men det värsta var nog illamåendet. Efter 1 timma på arbetet var jag tvungen att tacka för mig och gå hem. Jag sov resten av dagen. I fredags var jag åter på topp och gick och jobbade som vanligt. Jag kände endast av sprutsticket och det var ju rena baggisen med tanke på torsdagens mående. Om 15 år är det dags igen och när jag tagit den sprutan räcker den förhoppningsvis livet ut. I fredags åkte vi ut till landet, det var alldeles stjärnklart och iskallt när vi kom ut. Innetemperaturen var desto högre. Varje gång vi kommer till stugan känns det lika härligt. Under helgen blev vi klara med takmålningen i vardagsrummet och i hallen. Vi hann också med en sväng till Köpings två loppisar. Den ena loppisen var överaskande bra, där var utbudet stort och det fanns en hel del roliga prylar att välja mellan. Chelsie hittade en skivspelare för ynka 125 kronor.

Gissa om hon blev glad. Hon har önskat sig en gramofon i över ett (1) år. Hon hittade dessutom en singel med Miriam Makebas hitlåt ”Pata Pata” den har gått varm hela helgen. Själv har jag tagit ner den fina byrån som de de förra ägarna hade klämt in i en mörk del av verkstadsboden.

Mahognydörren är helt fantastisk. Den kommer jag inte röra när jag ska börja renovera skönheten.

I morgon är det dags att kavla upp ärmarna igen och sätta igång att arbeta. Men innan dess firar vi alla hjärtans dag.

Vilket toppen jobb jag har. I fredags satt jag och skapade den här sugrörsblåsta alla hjärtans dagskortet till mina egna telingar. Det passade perfekt eftersom alla skolbarn satt och pysslade med sitt.

Värdens bästa❤️

Ta hand om dig!

Semlor och mello

Min tumme…den har helt klart träningsvärk, vissa rörelser går inte att göra utan att det gör ont. Från tidig lördag morgon till sen söndag eftermiddag har jag monotont viftat med penseln fram och tillbaka, med två undantag. Det ena var för att äta semla och dricka varm choklad.

Det andra var för att såklart hålla Chelsie sällskap när hon tittade på mello. Dagen till ära hade vi köpt partyhattar och glowsticks.

Vi har verkligen gjort en rivstart på landet, ingen rast ingen ro. Patric målade och sprutade grundfärg på taket. Jag målade bland annat bröstpanelen i köket. Det kommer att krävas enormt mycket målningsarbete om det ska bli någolunda beboligt och mysigt i stugan. Jag är ändå rätt förvånad över hur fort det går.

När vi som bäst skrapade bort tapeten i hallen dök denna 70-tals psykadeliska tingesten upp. Överaskande snygg faktiskt.

Utanför huset dundrar det enormt stora båtar förbi, det låter väldigt högt när de bryter istännan. På gamla landet kunde vi också skåda dessa båtar, skillnaden numera är att vi har dem så mycket närmre oss.

Snart ska jag titta på någon film och njuta av kvällen. Känner mig ganska mör i kroppen, särskilt i ryggen efter helgens målarpass. Det ska bli skönt att bara slappa lite.

Ta hand om dig!

Tulpanstöt

Men vad dagarna pinnar på, trots att jag egentligen inte gör så mycket mer än arbetar och längtar till landet. Det har varit mycket på jobbet, många stora förändringar som kommer att ske, vilket har gjort folk både upprörda och ledsna. Själv är jag inte berörd, men man vet ju aldrig vad framtiden kan komma att uppbringa i just det avseendet. Jag tycker fortfarande att det är toppenskönt att ha så nära till arbetet, det tar endast 10-12 minuter att gå dit, hem går det nog ännu snabbare, särskilt på fredagarna när vi ska till landet. I går var jag och Patric och köpte färg till pärlsponten i köket på landet. I morse susade Patric iväg till en annan färghandel och köpte takfärg. I helgen ska det med andra ord målas. Fast inte bara det, vi måste ochså få bort all gran- och tallris samt stockarna från nederdelen av tomten, vilket blir ett very hevy jobb.

Soluppgång… i lyktan.

Jag är dessutom på jakt efter ett soffbord och tapeter till hallen, men än så länge har jag inte hittat något jag vill ha. Så detta projekt kan ta sin lilla tid och medan jag väntar på det sitter jag här i soffan och trånar efter ett par pinfärska tulpaner, jag blev alldelles till mig av de vackra tulpanalsterna som barnen tillverkade i dag på jobbet. Efter helgen blir det dags att sätta in en riktig tulpanstöt. Det behövs verkligen en färgklick som ska få pryda köksbordet.

Ta hand om dig!