Dåwö

Vilken fantastisk helg vi haft på landet. Det har varit ruggigt kallt med sina 14 minusgrader. I torpet på gamla landet gick det inte att få upp värmen i huset överhuvudtaget eftersom det inte var vinterbonad, men vår något ocharmiga Värsåstuga är det. Det drar lite grann från både fönster och ytterdörren, men i det stora hela har vi inte fryst. I gäststugan där ungdomarna har camperat blev det svårt att få upp gradantalet. När de likt fyra (4) frysta fispinnar gled in i storstugan på mornarna tyckte jag riktigt synd om dem. Till nästa helg ska vi montera upp ytterligare ett element i den stugan. Det har varit en fröjd att vakna upp till denna soluppgång, helt magiskt.

Alla vågade sig ut på isen hur som helst. Jag är en av dem som är lite mer eftertänksam när jag ska kliva ut på den något glatta halkbanan. Runt oss ven det förbi många spänstiga långfärdsskridskoåkare. Lite sugen blev man på att swischa förbi sådär.

Vi tog två trippar till tippen med fulla släp. Jösses vad med skrot det fanns att slänga. Det fanns två obekväma sängar från 50-talet som vi genast gjorde oss av med. I vardagsrummet stod det ett brunt bord som nästan var lika stort som självaste vardagsrummet. När jag kikade in i verkstaden fick jag syn på en fin byrå och världens häftigaste skåp. När det blir varmare ska jag kasta mig ut och slipa och renovera dessa godingar, det blir kul! Lustigt nog så fanns gobitarna i verkstan och skräpet i stugan.

Jag och Patric firade tillträdet av stugan. Bubblande gott!

Ta hand om dig!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar