Adventsdass

Första advent, vilken milstolpe i pandemitider. Samtidigt känns det en smula tråkigt eftersom man missar en massa mysiga jultraditioner. Jag tänker på julmarknader och en å annan julglögg med vänner. I går gick pekfingret varmt, vi beställde hem julklappar på ett bra och säkert sätt, via nätet. Nu är nästan alla julklappar inhandlade, vilket känns toppen.

Under dagen har jag gjorde miniatyr pepparkaksdass. De passade perfekt till vårt glöggdrickande.

På arbetet coronasmittas det friskt. Jag är snart den ende som inte fått det. Varje dag är jag förvånad över hur bra jag mår, samtidigt har jag ingen illution om att slippa eländet. I och med att det varit så stort bortfall har jag fått arbeta över rätt mycket. Jag kan bara hoppas att jag kan ta ut lite ledighet när det hela lugnat sig ett par hekto, fram till dess är det bara att hålla ställningarna.

Avslutar med låten som Patric inte kan sluta gnola på…

Ta hand om dig!

Amaryllis med sammetsstrumpa

I morse for vi i väg som ett skott till en handelsträdgård en bit bort. Lakanen hann inte ens kallna förän jag stod som andra besökare vid dess skjutdörrar. De årliga amaryllisarna med strumpa skulle inköpas. I år var utbudet desto fler, det fanns många roliga strumpor att välja mellan. Jag grabbade tag i två i sammet illa kvickt, de kunde ju gå åt om jag stod och velade för länge. Blev hur som helst supernöjd när de väl landade på rätt ställe här hemma.

Förutom det har Sofie och Chelsie bakat lussebullar. Sofie är otroligt bra på att baka och laga mat. Allt hon gör blir gott.

I kväll blir det kyckling i vin, hönsbuljong, grädde, parmesan och mycket smör. Det är nästintill att snålvattnet rinner till. Önskar er en trevlig kväll!

Ta hand om dig!

Spel- och Harryhelg

I helgen har jag inte gjort många hekto. Jag och Patric fixade i ordning det sista i Corinnes rum. Det blev så himla mysigt och fint. Jag älskar hennes tapet, den kommer från Morris & co.

Annars blev det ganska livat här hemma. Jag och ungdomarna spelade ”maffia” ett kortspel. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Det känns så himla bra nu när barnen hänger mer hemma. Det blir inte lika mycket spring ute. Fördel corona.

Vi fick även glada besked från ägarna av nya landet. De verkar bli klara med utflytten till i mitten av januari. Vi var lite oroliga över inflyttningen eftersom de deklarerade tidigt att de kanske behövde mer tid på sig. De är ju till åren och är inte särskilt rörliga. Fast nu verkar det ha löst sig, skönt. Vi avslutade helgen med att titta på två (2) Harry Potter filmer. Chelsie har just upptäckt dem och älskar filmerna. Det var ett tag sedan jag såg dem så det passade bra.

Ta hand om dig!

Darr på manschetten

Donald Trump och hans kampanjorganisation fortsätter sina angrepp på valet. Rudy Giulianis bisarra presskonferens var ett spektakel. Tyvärr finns det folk som tror på vad han säger. Frågan är om de är mottagliga för något annat när det här är över.

Det kan var så att Giuliani höll det här talet för att visa Trump att han minsann anstränger sig till den milda grad att svetten svartlackar.

Det som sas på presskonferensen i torsdags var de farligaste 1 timme och 45 minuter som sänts på tv i USA, för att citera Chris Krebs, som till alldeles nyligen var chef för USA:s cybersäkerhet. President Trump gav honom i veckan sparken efter att han, tillsammans med andra myndighetsföreträdare, tillbakavisar de grundlösa påståendena om valfusk. Efter allt galet som Giuliani slängde ur sig valde republikanernas officiella twitterkonto att sprida vidare att det blev en jordskredsseger för Trump. Politiska bedömare befarar att Republikanerna leker med elden – att misstron får eget liv och blir utom kontroll. Kan man stoppa anden tillbaka i flaskan? Det vet vi inte än. Eller som en av Trumps advokater sammanfattar saken: ”Vi ska inte låta oss bli skrämda… Vi kommer att städa upp den här röran nu. President Trump vann en jordskredsseger. Vi kommer att bevisa det. Och vi kommer att återta Amerikas förenta stater för de människor som röstade för frihet.”

Detta är ett försök till statskupp som vi nu bevittnar i världens mäktigaste nation. Hur ska detta sluta?

Ta hand om dig!

Trivsamt

Fredag, höjdpunkten på veckan är här. Sedan var det ju det här med vädret förstås. Jösses så deppigt, regn och novemberbetonggrått, inte särskilt muntert. I går kunde jag i lugn och ro ställa mig och göra champinjoncrépes, vilket tog sin lilla tid, men himmel och pannkaka så gott det blev.

Corinne bor hemma just nu. Många studenter har lämnar Uppsala i och med corona. Hon sitter mestadels i sitt rum och lyssnar på föreläsningar på distans. Jag tror hon är ganska nöjd, det finns mat i kylskåpet och sällskap vid behov. Annars har jag inte gjort många knop. Jag har målat lite och gått igenom ”gamla landet prylar” som ska med till nya landet så småningom, för närvarande har sakerna som ska dit fått ett eget rum på över övervåningen. De stora pjäserna finns i källaren och får snällt stanna kvar tills de bärs i väg. Trevlig helg!

Ta hand om dig!

Rostfärgat igen

Än har Trump inte viftat med den vita flaggan fastän det inte finns några som helst bevis att det skett något valfusk. Siffrorna talar sitt tydliga språk, Joe Biden har folkets röst och är den rättsmätiga vinnaren i valet. Det som är oroande är att ingen president i modern tid har haft lika starka band till extremhögern som Donald Trump och därför kan det inte uteslutas att han kommer att uppvigla dem till att göra ännu mer skada i samhället. I värsta fall inbördeskrig. I dagsläge är jag beredd på VADSOMHELST (med stora versaler) Jag räknar med bråk …ett tag till

André känner sig bättre i dag, men det betyder tyvärr inte så mycket eftersom coronaviruset verkar gå sin egen väg. Han fick ett hemtest skickat till sig i en taxi. Om två till tre dagar får han svar. Vi andra har pulat på här hemma. Jag har rensat bland ytterkläderna. Lagt undan höstkläder och tagit fram vinterkläderna. Patric arbetar hemifrån, även han har fixat med ett och annat mellan pauserna. För ett tag sedan köpte jag två svarta marshallhållare. I dag tog Patric sig an dem och spreyade dem i en härlig rostfärg, de blev så fina. Rostfärgen har verkligen gått åt. Jag har gjort av med så mycket att det är dags att köpa en ny burk. Hur galet det än låter så är jag inte på långa vägar klar med den färgen. Det skojigaste av allt är nog att den rostfärg jag använder bara finns att köpa i en finsk porrbutik på nätet. Men vem är petig?

Ta hand om dig!

…flåsar en i nacken

Corinne hörde av sig till mig i går på arbetet. Hon berättade att André har fått coronasymtom såsom feber, ont i huvudet, har tappat luktsinnet och mådde dåligt. Mina kollegor skickade genast hem mig. De vill att jag håller mig borta tills vi vet om han har corona eller ej. På jobbet har vi flera konstaterade coronafall bland personalen och någon är dessutom inlagd på sjukhus så jag förstår deras oro och att de inte var sugna på att ha mig där. För övrigt känner jag mig frisk. Patric arbetar från och med i dag hemifrån, även han känner sig kry, men vi tar det säkra för det osäkra och blir hemma veckan ut helt enkelt. André försökte få tag på ett hemmatest på förmiddagen men det var helt omöjligt på grund av för hård belastning av tjänsten.

I helgen hängde jag och Patric på låset till skoaffärn nere i centrum. Vi skulle köpa tofflor till barnens farmor som fyllde år i söndags. Till min förtjusning såg jag ett par Hush puppy, som är de skönaste tofflorna som finns. Ägde ett par för flera år sedan och kom plötsligt på att de vill jag absolut vintermysa med. Men det slutar inte bara där. Jag fick även syn på ett par vinterskor som såg riktigt bekväma ut. Yes! det var de. De fick också hänga med hem. Jag blev supernöjd eftersom jag är urdålig på att köpa skor och även kläder till mig själv.

Ta hand om dig!

Svamp och Trump

Förra helgen och denna helg har vi varit ute och plockat kantareller. Vi har upptäckt ett nygammalt ställe. Vi har varit där tidigare när barnen var små och nu var det dags igen. Jösses vad med svamp vi plockade på bara någon timma.

Vilket rysarval som pågår. Jag häpnar knappt över Donald Trumps förakt mot demokratin som har visat sig i all tydlighet, vilket egentligen har funnits där hela tiden och kommer ju inte direkt som en överaskning. Bara när det är fördel Trump är allt bra men är det inte det så twittrar han och håller osammanhängande tal där han går ut med att han vunnit valet. Journalisten i New York Times, Maggie Haberman, som har studerat Trump långt innan han blev president, menar på att Donald Trump blev totalt överaskad över att valet inte går hans väg. Trump har varit så säker på vinst att han inte har förståndet att inse att han håller på att förlora. Hans världsfrånvarande rådgivare har bara varit nickedockor som inte vågat säga något om en eventuell förlust. En annan rysare är också Donald Trump Jr som i ett tweet på torsdagen uppmanade fadern att föra ”totalt krig” mot valet. Eller för den delen Stephen Bannons tweet om att halshugga Fauci och FBI-chefen (nu vet vi vad som krävs för livstids avstängning från twitter). Eller presidentens upprepade utfall om att ”STOPPA RÄKNINGEN!” Själv känner jag en stor, stor lättnad att bli av med fascisten, rasisten Trump. Det kommer att bli bra när saker och ting blir mer normalt. De här fyra åren med Trump har verkligen tagit på demokrati-andan.

Ta hand om dig!