Ändra kurs

Efter en snabbvisit i stan är vi åter på landet. Det huvudsakliga skälet till varför vi åkte hem var för att gå igenom barnens farmors lägenhet som gick bort innan midsommar. Vi fick med oss ett gäng med saker som ska fixas och tas hand om. Boden bredvid stugan är helt knökfull med olika prylar från villan i Huddinge som jag inte har haft hjärta att göra mig av med, så nu lär det fyllas på med ännu fler saker. I början av augusti blir vi av med ett ganska stort skrivbord som André kommer att ta med sig till sin studentlägenhet och det blir ju toppen, det känns fint att bodensakerna får ett nytt hem och gör någon annan glad.

Den här kistan från 1843 kommer troligtvis att stå brevid min gamla kista från början av 1700-talet som jag en gång i tiden ärvde. Vi har ingen plats för dem i nuläget och jag hoppas samtidigt på att något av barnen kan ta över dem när de får större lägenhet. Förutom att fixa med olika arvegods så har jag och Patric passat på att äta och dricka gott.

Vi har gjort räksmörgåsar och jättegoda lammfärsspett med tzatsiki och sallad till, enkelt men så oroligt gott i värmen.

Vi har även tagit en tur till Köpings tipp, Patric rensade ut och städade i vertygsboden. Ja, jösses så fint det blev. Ett tag kunde man knappt gå in dit eftersom det var så smockfullt med skräp att det hade bildats små smala gångar mellan allt bråte. På tippen tog popcorn-damen emot oss. Köping kan verkligen förgylla sin lilla småstad.

Förra sommaren gick i att ”måla om husets tecken”, i år blir det att ”borra bort stenars tecken”

Och till sist några rader om SD. De planerar ett nytt samarbete med diverse högerspöken i Europa, men det finns tydligen en gräns för SD-samarbeten och den går vid det grekiska nazistpartiet Gyllene gryning och ett parti från Slovakien som har en bakgrund av att gå runt i uniformer, annars kan de tänka sig att liera sig med andra rasister/nazister i EU. Förutom att de har fullt upp med nya samarbeten i EU så har SD med stort iver tagit sig ann ickefrågan, dragqueens på bibliotek. Herregud säger jag bara. Ja, varför måste man diskutera matpriser, inflation, ekonomi, löner, el, krig, när man kan prata om dragqueens eller mainstream media. Med dalande opinionsiffror för SD hoppas jag att folk börjar se igenom dess ruttna fasad.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar