Havets läckerheter

I fredags bjöd jag på en hallomivåffla till förrätt, den blev jättegod. Samtidigt är den väldigt enkel att göra. Jag rev en bit hallomi och duttade sedan på lite olja i våffeljärnet och stekte den. Innan hade jag gjort i ordning en toast skagen som jag sedan fyllde våfflan med. Det som är bra med med denna förrätt är att man kan variera sig i det oändliga, alltså no limits med fyllning.

I lördags hämtade vi upp Corinne i Uppsala och åkte sedan ut till landet, men först stannade vi till hos ”Kräftrolf” och köpte 2 kg Hjälmarekräftor av honom för nästan ingenting. Vi blev tipsade om honom av våra grannar på landet. Innan vi stoppade i oss kräftorna öppnade vi en riktigt sur burk.

Kanske ändå inte Corinnes favoritfisk…

På kvällen var det dags igen att smaska i sig mer kräftor, fast dessa var absolut de godaste kräftorna vi ätit i höst. Det som blev över, c:a 1 kg, frös vi in och dem kommer vi att äta vid ett senare tillfälle.

Vi har inte bara ätit mat, vi har även gjort en liten skogsutflykt och tagit en tur med båten.

Nästa vecka börjar min strålbehandling. Lite orolig är jag, men det kommer att gå bra. Corinne flyger med sin pojkvän till Edingburgh på torsdag och ska plugga där fram till jul. De har en utbytestermin på civilingengörsprogrammet som de båda går på. De har hyrt en jättefin liten lägenhet mitt i stan, inte särskilt långt från universitetet de ska gå på. När de kommer tillbaka börjar de i samma klass igen. Det ska bli roligt att få följa dem.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar