Gran

På fredagen före sportlovet ringde grannen på landet och berättade att en jättegran på vår tomt rasat nerför slänten och fallit rakt ner på vår gäststuga. Patric åkte dit och tog hand om den och i dag tog vi tag i resten, som tur var blev det inga skador på gäststugan förutom en liten buckla på taknocken, så det kändes verkligen skönt. Jag har dragit grankvistar och slängt det på brasan, Patric har sågat upp granen med motorsågen men har även sågat manuellt. Fint väder har vi också haft. När vi hade avslutat lunchen satte vi oss vid vattnet och njöt i varsin solstol, det går inte an att bara släpa och slita.

Och till sist, något om kriget som är tankvärt, text taget från Dagens nyheter.

Avsikten med bojkotten är dels att straffa den krigförande regimen men även att försöka få upp ögonen på ryssar i allmänhet och få dem att ifrågasätta den statspropaganda som försöker utmåla invasionen som en begränsad och lyckad militär operation, att försöka föda tanken ”Om kriget nu är så småskaligt och rättvist, varför är då alla emot oss?”

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar