Dåwö

I lördags åkte vi till Dåwö och träffade pensionärerna som vi köpt landet av. När vi närmade oss Eskilstuna började det att regna rejält. I all hast störtade vi in på på ett byggvaruhus och köpte oss varsitt paraply. Första gången vi var på visning av huset regnade det också, lite otur med andra ord. När vi kom fram bjöd de på kaffe och vi på fikabröd. Den äldre kvinnan berättade att hennes föräldrar haft stället sedan 40-talet och att de i mitten av 70-talet rev det gamla huset och byggde upp det nya. De hade en lång lista över saker som vi sedan gick igenom tillsammans, allt från hur vi ska göra med uteduschanordningen till hur pumptillsatsen fungerar. Ingen av oss var särskilt sugna på att att gå ut eftersom regnet stod som spön i backen, men vi hade inte så mycket val, det var bara att kliva ut i ovädret och gå runt och inspekterade allt, mycket noga.

Inte mycket till solskensbilder här inte.

Fast vi erbjöd oss att ta hand om det mesta av inventarierna i husen och att de inte behöver städa efter sig blev de i alla fall osäkra på om de kommer att hinna flytta ut det lilla bohaget som finns kvar till i mitten av januari. För oss kändes det väldigt osäkert när de sa så där. Vi får se om vi kan hjälpa dem ytterligare med flytten. Såklart vill vi ju flytta in så snabbt det bara går.

I förra veckan beställde jag hem några stolsdynor till köksstolarna. I dag hämtade jag ut dem från posten och fixade i ordning dem. De passade perfekt.

Ta hand om dig!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar