Flyttlasset går

I helgen hyrde vi en stor skåpbil och fick hjälp av barnen samt deras pojkvänner att flytta möbler och diverse andra very tunga grejer på landet. Jag packade kartonger medan de andra sprang som jojoar fram och tillbaka mellan ön och bilen, måste säga att det var toppen med all muskelhjälp. Vi fick inte med oss allt, men förhoppningsvis blir det en tur igen runt Valborg. Vädret var också med oss, soligt och någorlunda varmt emellanåt.

I går morse blev jag uppvaktad av man och barn med en tämligen skral ”med en enkel tulipan” där textraden gäspades igenom. Det fanns inget piggt överhuvudtaget denna arla födelsedagsmorgon. På kvällen däremot efter jobbet blev det destomera drag. Det bjöds på bubbel och en två-rätters middag bestående av toast skagen och halstrad tonfisk. Efterätten avsade jag mig.

Jag känner mig så tacksam.

Ta hand om dig!

Vaccin med superdator - Voister

Från en stund till en annan

I förrgår på jobbet kände jag mig ur form. Jag kände mig irriterad och inte ett dugg social. Stegen kändes påfrestande och jag ville bara sitta ner och ta det lugnt, men det gick inte eftersom vi i vanlig ordning var underbemmanade. Tilläggas bör att jag inte kände mig sjuk utan mer ur gängorna. När jag sent om sider kom hem, la jag mig i sängen och kände hur fötterna började koka. Stunden senare kom febern krypande. I det ögonblicket trodde jag och resten av familjen att jag fått Corona. -”Herregud! nu är det kört” tänkte jag. Det blev flera nya förhållningsorder, Patric fick sova i gästrummet i en obekväm 90 Ikeasäng ” Hemnes dagbädd.” Jag lovar, den är ingen skapt för, såvida man inte är ett litet barn vill säga. Middagsmaten lämnades in vid sovrumsdörren och Patric spritade allt jag hade tagit i. Den lilla febern jag hade klingade av ganska omgående och jag kände mig helt frisk några timmarna senare. Jag har ingen symtom på Corona mer än att febern steg någon grad.  Jag fick också två blåsor i munnen, vilket jag inte tror har med saken att göra. Men jösses vad de känns. Jag undrar om Donald Trumps råd om att inhalera rengöringsprodukter kanske också hade bitit på mina blåsor. Kanske jag ska gurgla munnen med lite klorin och samtidigt svälja det så jag  blir immun mot allt. Kanske jag också borde rabbla några ”Hell Corona” för att försäkra mig att bli botad. Det låter helt logiskt.

Trumps förslag: Injicera desinfektionsmedel i lungorna

”Efter att desinfektionsmedels effektivitet på ytor nämndes under presskonferensen, föreslog presidenten att det skulle kunna användas människor.

– Jag har sett desinfektionsmedel när det slår ut det på en minut. En minut. Och finns det ett liknande sätt som vi kan använda det på, genom att injicera in det, eller, ungefär som att städa?, sa Donald Trump.

– Man ser vad det gör med lungorna, det har gör ett enormt jobb på lungorna. Så det vore intressant att kolla in det. Man skulle behöva använda läkare, men det låter… det låter intressant tycker jag, fortsatte Trump.”

Presidenten lanserade också en teori om att värme och solljus skulle kunna fungera som botemedel mot coronaviruset.

– Föreställ er att vi träffar kroppen med en otrolig, vare sig det är en ultraviolett eller bara väldigt kraftfullt ljus. Jag tror du sa att det inte kollats upp än men att du kommer att testa det. Då sa jag: föreställ dig att du tar in ljuset, in i kroppen? Genom huden eller på något annat sätt. Jag tror det kommer att testas också, sa Donald Trump.”

Patrics kommentar till detta var ganska roligt. Han tyckte att detta uttalande mer skulle kunna komma från en 5 åring som förundrad ser världen ur ett barnperspektiv. Problemet är bara att detta är en världsledare över den fria världen som uttalar sig. Att Trump fått människor att hinka i sig malariamedel har vi sett (och om de inte fått tag på det så har de druckit akvarierengöring). Nu lär det med största sannorlikhet dyka upp nya dödsfall där folk bälgat i sig rengöringsmedel och dör. Hur frisk i knoppen är denna karl?

Ta hand om dig!

Vaccin med superdator - Voister

Det stora exprimentet

Äntligen helg! Dagarna går i snigelfart. Det beror säkerligen på att vi befinner oss i en coronkris, ingenting är som förut. Jag är van vid att planera olika saker, som till exempel, Sofies studenskiva som nalkas, konfirmationsläget för Chelsie, träffa vänner på middag, en 50-års fest och så vidare. Men just nu är det svårt att se sådant. Jag har ingen aning om hur det kommer att vara nästa vecka, nästa månad eller om ett halvår. Man trampar vatten. På jobbet är jag ute hela dagarna, det blir både enformigt och ganska tråkigt till slut. I tisdags när jag kom tillbaka till jobbet efter en veckas ledighet gick musten ur mig  totalt. När skolbespisningsdörrarna gick upp med ett ryck trodde jag att ögat skulle hoppa ur ögonhålan. Efter några veckors uppehåll stod salladsbuffén och all mat återigen framdukad så att både barn och personal själva får ta. Det var som ett slag i ansiktet. Droppsmitta, hostningar och orena händer hängde som en dimma runt all mat och ta själv besticken. Jag mådde illa. Jag är till 100 procent säker att vi utsätts för ett skolexprement.

I går när jag kom hem efter arbetet serverade Patric mig ett glas bubbel och till det grillade vi hamburgare i den nya grillen. Det blev verkligen gott. Längtar till att det blir varmare ute så man kan sätta sig på altanen och mysa.

När skymmningen var ett faktum såg vi hur venus spred sitt fantastiska ljus över jorden. Hade jag och Patric varit mer romantiska  hade detta varit ett bra tillfälle för romantik, fast nu är vi inte det. För att ta denna bild låg jag mer eller mindre på rygg på altangolvet, vilket måste ha sett en aning komiskt ut.

Ta hand om dig.

ballonglog

Såld!

Nu är det klappat och klart. Landet är såld. Vi träffade mäklaren och de nya ägarna i dag och skrev på alla handlingar. Redan i somras bestämde vi oss för att sälja det. Tyvärr har jag inte riktigt trivts därute. För att vara så få personer på en ganska begränsad yta har intrigerna på ön duggat tätt. Jag och Patric har lyckats hålla oss utanför men det har ändå påverkat oss på olika sätt. Vi har ägt det i 10 år och allt har ju inte bara varit dåligt. Vi har haft många fina stunder där.

Nu återstår bara tömning av diverse prylar. Typ vedklyv (väger minst ett ton, enligt mig) cementblandare, kyl- och frys, marmorbord och en och annan tung möbel. Ja, jösses vad det kommer att släpas grejer framöver.

ballonglog

Påsk 2020

Vilken härlig påskafton det blev. Som vanligt var jag lekledare nummer 1. Ingen påsk utan äggletning och det gällde som vanligt i år också. Men oj, vad jag var påhittig och fiffig  med att hitta på bra gömställen åt de sprängfyllda färgglada äggen, jag liksom överträffade mig själv.  Och av deras miner att döma tyckte de nog det de också.

DSC_0057-3

DSC_0060-4

Sofie arbetade denna högtidsdag och kunde tyvärr inte delta. Hon är den som annars brukar vinna dessa ”spring med ägg på sked” lekar.

Som vanligt åt vi alldeles för mycket. Efter den bastanta lunchen la sig alla raklånga på sängen för att hämta sig efter att ha chockat magen med mängder av Janssons frestelse, västerbottenpaj, laxar hit och dit och till råga på eländet svalde vi ned  ”beska droppar” till sillen, och passade samtidigt på att sjunga ”när gäddorna leker i vik och vass…” Det blev verkligen i mastigaste laget.

DSC_0061-5

DSC_0069-4

På kvällen dök Maarit och John upp. Vi fortsatte skyffla i oss, det serverades en helt fantastisk mör oxkind med tryffelpotatismos till och till det hade Patric gjort den godaste rödvinssåsen som jag någonsin ätit. Den hade tillagats i flera dagar. My God så gott! I dag står det påskrester på programmet.

Ta hand om dig därute.

ballonglog

Skärtorsdag

För ett tag sedan hittade jag ett par ljustakar på nätet som jag bara älskar.

Ljusstake med tving liten svart - Strömshaga - VitVitareVitast

När jag fiskade upp dem ur kartongen tyckte jag att de såg en aning plastiga ut. Bestämde mig därför på studs att köpa hem en flaska sprejfärg för att fixa till dem.

Tänk vad lite rostfärg kan piffa till det. Färgen blev över förväntan.

I dag har 793 personer dött i covid19, ett svindlande antal människor. Jag förstår också att detta bara är en droppe i havet och att vi kommer att få så många fler innan detta är över. Den här texten läste jag i D.N häromdagen, helt underbar och samtidigt tankvärd.

”-Vi har alltså fått en unik situation: Den stora solidaritetshandlingen är att uggla hemma. För första gången kan man ägna kvällarna åt Netflix och folköl och samtidigt känna att man borde få medalj av kungen för uppvisat civilkurage. När allt det här är över (corona) kommer de mest passionerade stugsittarna bland oss kunna gå med höjt huvud. Vi kan stolt deklarera för barnbarnen att under den stora krisen – då gjorde jag mitt. När mina medmänniskor behövde mig som mest, då plöjde jag säsongerna tre till sju av amerikanska ”The office”. När världen stod i brand, då tvekade jag inte. Då åt jag ostbågar i soffan fem kvällar i rad.”

photocat.eu

Bussy-Sofie

Tanken var att vi skulle åka iväg till Åre för en skidsemester denna vecka, men så blev det ju inte. I stället bestämde vi oss för att vara hemma och vara lediga. Patric finns tillgänglig för jobb men ska försöka att arbeta mer hemifrån. Jag däremot är fri som en kanariebird…I går tog vi en riktig välbehövlig långpromenad runt sjön Magelungen tillsammans med goda vänner. Det blev en bensträckare på behörigt avstånd från alla spänstiga människor som också begav sig ut på en tur.

Promenaden avslutades med en egenhändig matsäck. Nybakat bröd från vårt bageri med kyckling, bacon, majonäs och sallad i. Allt detta sköljdes ner med en kopp kaffe.

Patric håller på att brygga öl, själv har jag målat klart Corinnes skrivbord. Det blir så snyggt, älskar färgen. Jag har även målat om ett gammalt 50-tals sminkbord som stått i källaren i åratal och samlat damm. Det är kul att ha små projekt på gång. Sofie är en tjej som det går bra för. I höstas fick hon jobb på Max, det jobbet har passat alldeles utmärk under tiden hon gått i skola. För någon månad sedan sökte hon jobb på både Hornbach och Ica-Maxi. Hornbach hörde snabbt av sig, hon fick jobbet och har arbetat där några gånger. Ica var något sena att höra av sig efter första interjuven, men sent omsider kom hon på en andra interjuv och fick det. Det betyder att hon numera i dessa coronatider har tre (3) jobb. Grattis Sofie!

ballonglog

April, april

En sak som jag verkligen uppskattar med mitt arbete och det är att så fort det finns något att fira så gör de det och då oftast med någonting sött, som exempel: Napoleonbakelse på Napoleondagen, chokladhjärtan på Alla hjärtans dag  och semlor på semmeldagen. I dag klädde ledningen ut sig till påskkärringar och delade ut denna godsak.

Kaffet stod jag för, men påskägget blev jag väldans glad över. Rektorn på skolan visar sin uppskattning med att lägga pengar på små men uppskattade saker. Jag gillar tänket. I dag har jag blivit lurad av alla barn hela dagen. De har fnissat konstant över att jag varit så lättlurad. Fast lika roligt var det inte när jag tog en tripp in på personaltoaletten och upptäckte att spolfunktionen var ur funktion. Eftersom det lurats hela dagen så blev lappen desto allvarligare.

img_4445

I morgon… inget aprilskämt, vi tar en coronadag i taget.

ballonglog