Astma och reningsverk

Vilken jobbig natt det blev. Vaknade med ett ryck vid 23-tiden och kunde knappt andas. Lungorna kändes helt sammanpressade och värkte. Det är andra gången detta händer. När jag fick dessa symtomer första gången gick jag till läkaren som konstaterade att jag har astma. Nu var det dags igen. Från och till i perioder har jag tagit astmamedicin. Jag har inte haft särskilt mycket besvär av det, men i natt från ingenstans slog det till hårt och skoningslöst. Jag trodde jag kunde arbeta, men när jag väl satt bakom ratten på väg till jobbet kände jag att smärtan i bröstet tilltog och att jag var helt utmattad efter nattens ansträngningar.  Jag vände om och åkte hem.

Vad är det här för spännande bild undrar ni säkert. Jo, det här är en bild på några avloppspumpar från ett reningsverk i Hammarby sjöstad som vi gjorde ett studiebesök hos. Det mest fascinerande och intressanta var när kvinnan som berättade om reningsverket tog fram 4 glasburkar med vatten. I den första burken la hon i lite toalettpapper. I nummer två la hon ner en bit hushållspapper, i nummer tre pappersservetter sådan som man snyter sig med och i nummer fyra la hon i en våtservett. Burkarna skakades om ordentligt. Resultatet blev att endast toalettpappret löstes upp i vattnet. Jag har nog inte funderat så mycket på vilket papper jag endast ska spola ner i toaletten, men nu vet jag. Hon berättade vidare att inget annat än toapapper och diverse kroppsvätskor ska ner i toaletten,  inga klippta naglar eller hår från ex hårborsten. Intressant tyckte jag.

ballonglog

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar