Tankar om…julhits

Då är det snart den första advent och efter det börjar nedräkningen till jul. I helgen vände jag upp och ner på kattvinden och slet fram alla adventsprylarna. Nu står de i startgropen och behöva bara dammas av och sättas upp. Men innan dess åker vi till julmarknaderna i Lübeck. Vi åker early birdy på fredag och kommer hem på söndag. Det ska bli riktigt skoj. Alla barnen var medbjudna men det slutade med att det bara blev Chelsie som kunde följa med. André och Sofie arbetar och Corinne tentapluggar. Vi bestämde att Chelsie fick ta med sig en kompis, det kommer att bli så mycket roligare för henne.

DSC_0073-2

Jag blir alltid lika överraskad varje år och muttrar lika surt år efter år när de käcka  jullhitsen strömmar ut från radiokanalerna i ett. Ringrostig hinner man ju aldrig bli för sångerna sitter ju liksom som berg. Jag har tagit bort två favorit radiokanaler i bilen eftersom de endast kör jultema. Alltså någon måtta får det lov att vara. Jag gillar julen men efter Mariah Careys plågdänga, ” All I want for christmas is you,” får det mig att inse… hur ska jag lyckas stå ut till jul?

kotte

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar