Flytta hemifrån helg

 Förra helgen flyttade Corinne ut från sin lägenhet som ligger i bottenplanet i vårt hus. Den är på 35 kvadratmeter och har ett rum och kök med bastu. I går flyttade André ner. Hela dagen i går  pysslade vi med det, det blev så fint. Ännu en som flyttat hemifrån. Det är ju inte så att han flyttar långvägars, men ändå. Inte heller kommer han att vara särskilt ensam i sin lägenhet, det finns gott om mysiga husdjur att kela med.

I morse stod Patric vid spisen tidigt och gjorde en stor ölsats. Han tror  inte att jag kommer att tycka om ölet, det innehåller allt för mycket humle. Det gör inte så mycket eftersom han har hittat ett nytt intresse. Jag tror också att han kommer att bli bättre och säkrare på det han gör så småningom. Medan han var hemma och bevakade ölprocessen åkte jag till Rusta och Hemtex och handlade lite smått och gott. André behövde nya sovkuddar och en vattenkokare. Själv köpte jag ett par nya snygga handukar.

Sofie och Chelsie har sovit borta i helgen, med anledning av det passade jag och Patric på att ta med oss André ner till kvarterskrogen i centrum i går kväll. Det känns helt underbart att bara kunna drälla in på en kvarterskrog, restaurang eller en bar utan att behöva tänka på att jag arbetar. Som jourhem har jag inte haft den möjligheten tidigare, men det har jag nu. Känner mig fri och otroligt glad.

Då är det en ny arbets- och skoldag i morgon. Chelsie har börjat 8:an och hamnat i en bra klass vad det verkar. Hon har fått nya vänner, vilket jag blev jätteglad av att höra. Hon har inte haft det helt lätt med den biten. Tyvärr finns det några tjejer i skolan som inte varit särskilt snälla mot henne. Det är tur att hon är så pass trygg och stark i sig att hon inte tar åt sig allt för mycket.

Mitt fina hjärta!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar