Hoppla Uppsala

Hela helgen har vi åkt som skottspolar fram och tillbaka till Uppsala. I eftermiddags  drog vi en lättad suck när vi lämnade Corinnes studentlya i hyfsat skick. Det blev ganska mycket nytt införskaffat, såsom skrivbord, bäddmadrass, matta och hyllor och så vidare. Japp, det blev också en tur till både Ikea och Hemtex till Patrics förtjusning. När den sista skruven var ditsatt tyckte vi alla att det blev jättefint.

Lägenheten är på 13 kvadratmeter. Hon delar korridor, kök och toalett med 4 andra.

Precis utanför hennes dörr stod denna pelare.

Hm, en ölburkskäpp möjligtvis?

När det var dags för lunch tog vi en tur på ner på stan. Corinne föreslog att vi skulle äta på ett veganhak. Jag och Chelsie var något skeptiska. Då plötsligt hör jag Patric beställa in en portion rostad blomkål och kikärtor, den mest  märkliga rätten av alla. Dessutom lät han lite för glad i mina öron när han gjorde beställningen på engelska.

Själv tog jag ett mer säkert kort, en grillad macka. Eftersom det var en vegansmörgås kunde jag glömma osten. Den gick i med nöd och näppe, definitivt inget gourméaktigt över den. Patric var kanske inte lika happy över valet men sa ändå att det var helt ok. Haha, säkert!

”Varm korv boggie” trallade vi i takt till medan vi tog oss igenom stadskärnan. Uppsala är en väldigt pitoresk stad. Hon kommer att få det toppen där.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar