Hakuna Matata

Dagarna den här sommaren har gått i maklig takt de har inte spurtat iväg som det brukar göra. Det känns som om det har varit en skön balans av lite allt möjligt: fix med torpet, båtturer, grillning och loppisar. Dagarna i stugan har inte bjudit på några särskilt upphetsande överraskningar men det har inte gjort så mycket utan jag har uppskattat att bara gå omkring och skrota runt. Jag känner mig utvilad och riktigt pigg. Om två veckor börjar allvaret. Det känns lite pirrigt att börja arbeta igen. Alla nya rutiner, nya människor att lära känna, åka kollektivt varje morgon, gulp! Det som gör mig mest nervös är nog hur i himmelens namn jag ska klara av att arbeta heltid som fritidspedagog. Det har jag inte gjort på över 20 år. Samtidigt känns det bra med en nystart. Inga barn utöver mina egna att tänka på (förutom blivande skolans alla barn då) Dessutom är jag helt ledig efter jobbet, alla helger och andra röda dagar. Jag kan göra precis vad jag vill, inte bekymra mig över att jag måste anpassa mig efter mitt jourhemsjobb. Vid anställningsinterjuvn till mitt nya arbete berättade min blivande chef att de ibland går ut och tar en öl. Herre Gud…bara så där. Jag som till och med har haft svårt att komma i väg på middagsbjudningar hos mina vänner. Oftast har de fått komma över till oss för att vi  överhuvudtaget ska kunna träffas. Det här känns som rena lyxen. Jag blir nog den första som är på när det föreslås en ”gå-ut-och-ta-en-öl-kväll.” Onekligen en spännande höst att se fram mot…men innan dess blir det lite ”Hakuna Matata.”

Vår helg

Det blev en riktigt fin helg i glada vänners lag. Värmen kan man då verkligen inte klaga på… alls. Svetten lackar bara man rör på sig. Vi bestämde oss för att ta en svalkande båttur i vår gulliga lilla kanal som ligger strax intill ön.

När vi kom hem från båtturen gick  ungdomarna iväg till den något svalare delen av trädgården för att spela ”ticket to ride”.

DSC_0001-6

Andra roade sig  så här.

DSC_0011-3

DSC_0020-3

DSC_0024-5

Nu har alla åkt hem. Även Patric och André. Patric ska arbeta i veckan och André åker tillsammans med Corinne och deras gemensamma vän på en cykelsemester till Gotland i ett par dagar. Det med start redan i morgon. Jag och Chelsie fortsätter luffsa omkring här ute på landet. Vi har inget särskilt inplanerat, vilket inte gör så mycket eftersom veckan tyvärr ser ganska kall ut. Vi tar en dag i taget.

Äntligen

Håll i mig så varmt det varit i dag. Vi tänkte göra en massa arbeten men allt det stannade av på direkten när vi öppnade stugdörren i morse. Vi ägnade oss i stället åt att åka rakt ut på fjärden med båten, ankra och hoppa i spat. Yes, till och med min icke badande man dök i ett par gånger i den något kalla Mälaren, kors i taket.

Badbyxorna blev definitivt blöta.

Kanske det blir samma procedures som i dag i morgon, håller tummarna.

img_2829

 

En dag på sjön

Oj, så härligt det är med lite värme, älskar när det dyker upp. Lite som gubben i lådan…överraskad? Men så är ju den svenska sommaren – oberäknerlig. Patric har fortfarande inte behövt åka in till stan för att arbeta, vilket har inneburit att vi hunnit att göra en massa olika saker på landet. Lister har satts upp, målning av fönster har kommit igång rejält och diverse andra jobb har skett. I dag tog vi en tur med båten.

Patric stod läääänge och ojade sig  över badtemperaturen innan han till slut hoppade i. Men han måste ha ändrat sig någonstans i luften för han vände som på en 5-öring och var kvickt uppe på badstegen igen och då var det innan vi ens uppfattat att han låg i sjön. Jag är inte helt säker på om badbyxerna även denna gång förblev kruttorra, det är fortfarande högst osäkert.

img_2818

I kväll blev det en enkel pyttipanna till middag. Till det dricker vi vårt nya sommaröl som vi båda gillar. En riktig törssläckare är vi överens om, lagom stark och riktigt god.

ballonglog

22 år som gifta

Det blev inget restaurangbesök på bröllopsdagen i går. Vi bestämde oss i för att äta något gott hemma i stället. Vi frossade i toast skagen, varmrökt lax, ostbricka och asiatisk tonfisk och till det drack vi mitt favoritvin.

img_2781

DSC_0016-4

DSC_0013-4

DSC_0010

img_2785

Det blev en riktigt härlig kväll på den varma altanen. Alla barnen utom Sofie var på plats. Hon är på landet med kompisar. I morgon är det vi som åker ut till ön. Längtar att komma ut och bara vara. I stan är det stendött och det känns mer som om man bara går omkring och längtar sig bort, men vi är very soooon back in Kvicksund.

ABBA-dag

Chelsie är ett riktigt ABBA-fan. Hon har sett Mamma Mia-filmerna hur många gånger som helst och hon kan varenda låttext på de flesta av skivorna. I dag gick hennes önskan i uppfyllelse: vi besökte ABBA muséumet på Djurgården.

Hungriga och utmattade efter muséibesöket rasslade vi in på en sushibar. Alla beställde in en 12-bitars tallrik. Damen som tog emot beställningen tittade häpet på 8-åringen och frågade sedan mig om hon verkligen hört rätt -”Orkar hon verkligen 12 bitar sushi?”

Well, det var då inga som helst problem att få i sig alla dessa sushisar det insåg både jag och damen som tog emot beställningen.

Sofie och hennes kompisar har åkt till ön, vi andra får hålla oss borta därifrån. I morgon firar jag och Patric vår bröllopsdag. Tanken var att vi skulle gå ut på en bra restaurang men det finns inte så mycket öppet. Hela stan gapar tom. De flesta har rymt fältet och de enda som finns kvar är turisterna. Vi bestämde i stället att vi ska köpa hem en massa delikatesser och njuta av dem på vår egen veranda i stället. Det kan tänkas att det blir lite bubbel också.

Mors lilla Olle

Jag älskar att vara i skogen, det doftar så ljuvligt och ett stort lugn brukar oftast infinna sig. Förutom i dag då.

Det blev fullt ös med tjejerna. De sjöng och trampade på som två tornados i blåbärsriset. Jag hade fullt sjå att hänga med. Det var på håret att det blev några blåbär över för de åt hej vilt av de nyplockade läckra bären. Till slut fick vi i alla fall ihop en ansenlig mängd  blåbär som räckte till en pajform och tur var väl det, för alla blev jättesugna på en pajbit.

I natt sover Chelsie borta så jag och Patric passar spontant på att åka in till stan och njuta av lite nattliv, något vi annars aldrig brukar göra. Det ska bli så kul.

Bönderna är i alla fall nöjda

Mamma Mia, vilket dåligt väder som seglade in över Svealand och andra delar av Sverige. I går satt vi i båten och njöt av det varma och soliga vädret men i dag håller jag mig inne och har knappt stuckit ut näsan utanför ytterdörren. I går eftermiddag styrde vi kosan hem till stan, vi blir kvar veckan ut. Patric ska arbeta och jag tänkte fixa med diverse olika saker i huset. Men vilken vecka vi har haft… Alla barn utom Sofie var på landet och vi hade det så mysigt. Vi har ätit gott, tagit ett par rundor på diverse loppisar, handlat kläder på Vingåkers outlet, haft vänner över och åkt båt. Jodå, lite jobb på torpet har vi också hunnit med.

DSC_0003-2

I kväll kommer Sofie hem från Frankrike, som jag har längtat efter den bönan. Det ser ut som om hela familjen kommer att vara samlade här hemma ett par dar den här veckan, det blir ju underbart. Fast redan nu saknar jag ön, vill dit så snart som möjligt.

img_8025

 

Stolt och glad

Jag är så stolt så att jag nästan spricker. I dag kom antagningsbeskedet från universitetet både för André och Corinne. I våras sökte André in till lärarhögskolan med inriktning matematik och engelska för gymnasieskolan. I slutet av våren ångrade han sig och funderade på att plugga till röngensjuksköterska i stället. Då var det tyvärr för sent att söka. Fast nu när han fick det positiva antagsbeskedet från Lärarhögskolan funderar han i alla fall på att börja där. Han har två veckor på sig att bestämma sig. Corinne sökte in till Uppsala och kom in i på civilingenjörsprogrammet med inriktning molekylär bioteknik. Hon har fått en studentlya i Rackarberget och flyttar in den 1 augusti. I kväll ska vi fira med bubbel och räksnittar. Herregud vad glada vi är.

 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Det tar då aldrig slut

Vi sliter som djur med olika projekt som vi har på torpet. Till vår hjälp har vi André och Corinne. André har varit hjälpreda till Patric och Corinne har målat lekstugan i Falurött.

DSC_0030-4

DSC_0022-3

Själv håller jag på med renovering av fönster och har även målat plank.

DSC_0024-4

Det har inte bara varit slitgöra. Barnen har hunnit roat sig också. Båda två älskar att spela badminton.

DSC_0011-2

DSC_0018-2

DSC_0005-2

Vi behöver i alla fall inte fundera vad vi ska göra i morgon. Vi har 1000 saker som ligger i startgropen för att åtgärdas. Patric manar till lugn, men vi får väl se med den saken.