Det lackar …

Dagarna bara pinnar iväg. Det är och har varit väldigt mycket att fixa i ordning inför julen. Fortfarande lyser julgranen med sin blotta frånvaro. I år kan vi inte åka runt bland alla granförsäljare och välja ut den perfekta granen för att sedan slänga in den i bilen som vi brukar göra. Vår nya bil har inte det utrymmet.  Det innebär att vi måste kånka hem graneländet från ett närliggande stånd. Såklart är jag lite orolig över att vi inte kommer att finna en snygg-gran på grund av det begränsade utbudet. Jag kanske helt enkelt får nöja mig med en hatt-gran.

Bildresultat för smala julgranar bilder

Det känns  skönt att det är en helg inklämd innan julafton, det blir inte lika stressigt att komma i ordning med alla julbestyr då. Jag gör mycket av julmaten från skratch och därför är det skönt att ha mycket tid på sig. Dagen före julafton brukar jag stå som fastnålad vid spisen, vilket jag tycker är jättekul, men stressigt kan jag tillägga. Några av rätterna har jag redan gjort och även hunnit frysa in. Julgodiset som barnen tillverkat har av någon konstig anledning sinat.. rejält. Frågan är om vi ens kommer att kunna servera en endaste läcker julknäck på självaste julafton eller om allt kommer att vara hopplöst slut. Jag gillar att laga mat, julbaket och all godistillverkning har jag däremot överlämnat med varm hand till barnen och det verkar ju gå sisådär.

Men tänk om vi får en vit jul? Vore inte det fantastiskt roligt? Jag håller verkligen tummarna att snön består. Det är man ju verkligen inte bortskämd med. Jag kan knappt komma ihåg att vi haft särskilt många vita jular under mina 54 år. Det vita landskapet piggar dessutom upp omgivningen.

DSC_0006-20

DSC_0008-15

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar