Rättegångsdag och making a murder


I morse när det regnade som bäst åkte jag, Chelsie och en kompis till henne på en rättegång i Södertörns tingsrätt,  rubriceringen var försök till grov stöld. Vi tog pendeltåget dit och bänkade oss sedan i sal 3. Innan vi hamnade där fick vi först  gå igenom en metalldetektor, vilket var lite spännande tyckte tjejerna. Där tog det spännande slut för dem, för när vi hamnade i salen tyckte de att det var ganska långtråkigt att bara sitta och lyssna på en massa prat. Jag tror att det kan bero på att de är  för unga för att förstå vad det handlade om. De tyckte bland annat att det var för många svåra ord som användes.

Innan vi gick dit hade jag kollat upp vilket mål för dagen som skulle vara det mest intressanta och det var just detta mål. Annars rekommenderar jag alla att gå dit och titta, det är både intressant och lärorikt. Det är öppet för alla under hela dagen, vem som helst kan komma dit och titta. Ibland kan det till och med bli  en liten ögonöppnare, man får nya perspektiv och får själv fundera ut varför domen blir som den blir.

3C411AA2-D1F1-44D3-B1E2-C8CF8CA1ABB9

52ABC693-56EE-4E95-BA0E-C0235D43FA6B

I går blev det åter dags att titta på den nya säsongen av ”Making a murder ”på Netflix. Jag längtar redan till i kväll för då ska jag kasta mig över serien igen och se den spännande fortsättningen. Har du inte sett den,  se den. Jag rekommenderar den varmt. Den är så spännande.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar