A ghost

Jag och Chelsie tog en tur till Hågelby gård i Tumba. Utan att överdriva höll vi på att blåsa bort bland alla spöken och gastar i skogsområdet.

DSC_0040-7

DSC_0044-8

DSC_0041-9

Även om vindarna ven över våra huvuden, tyckte vi ändå det var rätt mysigt att gå omkring i den vackra miljön.

DSC_0028-8

När vi promenerat klart runt naturreservatet kände vi att vi ville in i värmen och pyssla. Chelsie meddelade att hon var iskall. Jag förstod det med tanke på de moderiktiga byxorna hon hade på sig med jättehål på knäna. Jag hummade något om att ett par långkalsonger kanske hade varit på plats. Men på det örat tror jag inte riktigt hon lyssnade till.

DSC_0030-4

Då var det bättre att sitta inne och gröpa ur familjens införskaffade pumpa med vårtor på. Vilken tur vi hade som fann just en sådan, alltså en med vårtor på.

4D020BF7-295E-40DD-A0AF-E062982F9AC5

Jag gröpte ur grönsaken.

21A99A62-E974-4E8D-892D-B5E219DA0693

Chelsie pimpade den.

1979F7C7-1D07-4BF1-B090-619AA97D4880

Happy Halloween.

9A5D79B3-2B3A-4615-973E-7D18FD05A2F9

Som en gummisnodd kommer jag tillbaks till dig

I dag blev Chelsie med gummisnoddar i munnen. Hon har räls sedan mindre än ett år tillbaka och det har gått jättebra. Från början trodde tandregleraren att hon skulle behöva tandställningen i minst 2-2 1/2 år.  I dag när vi var i Liljeholmen berättade hon att  gummisnoddarna är den sista justeringen i munnen. När hon har använt  dem klart blir hon rälsfri och då har hon inte ens haft räls i ett år, rekord?

9162D0C8-E19C-40D7-AA36-B65EF1BBBAD7

 37844216-1303-4A50-98AC-E824C92DC94D

Jag glömmer aldrig när Sofie kom hem och berättade att hon råkade pricka prästen i ögat med en av hennes gummisnoddar mitt under nattvarden. Haha, snacka om livsfarliga vapen …och på det ett gott skratt. Vi får se vad de ställer till med för otyg för Chelsie. Jag hoppas på att det blir något lika dråpligt. De där rackarna verkar leva sitt eget liv, vad jag har hört.

höstlööööv🍁


Då var det dags för höstlov. Chelsie är den enda som är ledig hela veckan. De andra ungdomarna jobbar, så något lov att tala om blir det inte för någon av dem.

Innan alla började arbeta i morse klev vi ner till Sats och körde ett ordentligt gym-pass. Lite gnäll kom det från tvillingarnas håll, de hade helst velat ta bilen dit. Jag vägrade med orden, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder och hoppades att diskussionen slutade där. Men icke, de skulle ta bilen nästa gång, men vi får väl se hur det går med den saken. Sista ordet är inte sagt än.

Jag och Chelsie har planerat in lite olika höstlovsaktiviteter i veckan. Framför allt tänkte jag att vi skulle försöka göra roliga saker utomhus. Förhoppningsvis är vädergudarna med oss, det blir ju så mycket roligare om det inte spöregnar när man beger sig ut. Vi har även mitt jobb att ta hänsyn till, ibland blir det svårt att genomföra det jag tänkt mig, men jag hoppas att  vi kommer iväg på några av sakerna som vi planerat in.

1C80B628-84AF-47BF-9D89-2DA12F93C3B0

Vi har halloween pyntat också. Det är ett himla meck varje år med spindelväven som ska upp, ibland blir det bra i bland inte. Jättesugen på att pynta är jag inte heller, särskilt nu när det är saker precis överallt.

D1EA60A2-0AEC-4AE1-B650-10F0868377AB

Suck, det är rörigt överallt.

Hygglo

I går for vi fram och tillbaka som en jojo på olika byggpryttelinköp. Däremellan var det ett ständigt knegande med hallen.

DSC_0012-13

DSC_0010-8

Det finns fortfarande en hel del till att göra med golvet. Jag hoppas och håller i tummen hårt att allt blir klart till nästa vecka.

DSC_0014-17

I gårkväll kom min man plötsligt på att han behövde en överhandsfräs till golvläggningen. Han kollade upp vad det kostade och jag riktigt såg hur ögonbrynen flög upp i pannan. Då kom jag på vad min vännina berättade för mig tidigare,  hon har nämligen hyrt både lövblåsare och takbox från privatpersoner som hyr ut olika saker. Den sajten heter Hygglo och de hyr ut precis vad som helst. Min man mailade killen som hyr ut verktyget och åkte dit dagen efter. Vi hyr den i tre dagar för en spottsyver, det blev så mycket billigare att hyra än att köpa. Det blir veckans braiga tips.

En hårresande historia

Det var ett tag sedan jag var hos frisören, i dag knallade jag dit. När jag halvlåg ner i tvätt/frisörstolen startade hon schamponeringen, det kändes som om jag var i sjunde himmlen. My gosch vad skönt det var, hon gav mig en ordentlig huvudmassage. Där låg jag helt avslappnad och höll tummarna att hon aldrig skulle sluta, men tyvärr som med allt annat så tog det lilla roliga slut alldeles för snabbt. Medan frisören stod och filade på håret satt jag och tittade runt, då  fick jag syn på en kvinna som färgade ögonfransarna. Hm, det är kanske något för mig? För några år sedan gjorde en vännina till mig mina fransar. Det var snyggt, men en aning bökigt, särskilt när jag skulle sova på sidan. Har efter många om och men bestämt mig för att inte fortsätta med det, men har börjat fundera på andra alternativ. Oftast går jag omkring osminkad men skulle vilja göra något åt fransarna. Jag får se om detta  är något för mig.

13F88AC9-2A25-4B2E-A22E-54FEA0DB22FC

Redan fredag, hur gick det till? I kväll tänte jag bjuda på varmrökta laxssnittar till förrätt. Till huvudrätt blir det kyckling med jordnötssås och wokgrönsaker till.

Trevlig helg.

Oordning? Nej tack

Här hemma är det inte muntert att vara. Min man håller på att riva upp golvet i hallen. Det kommer att bli nya golv med värmeslingor under. Förutom att allas skor numera ligger huller om buller på vardagsrumsgolvet finns även allas jackor och kappor där också. Det är ett virrvarr av prylar överallt. Jag är allergisk mot oordning  och ryser varenda gång jag blickar ut över vardagsrummet. Jag är en big fan av ordning och reda. När det inte är det blir jag nästan matt. Och inte nog med det, min man kan inte sluta tänka eller prata om denna renovering, vårt liv kretsar just nu non stop runt detta.

DSC_0002-9

Hjälp, vilken röra det är för mitt ordningssinne. Jag hoppas att vi blir någorlunda klara med arbetet under helgen. Jag vet inte riktigt hur jag ska stå ut annars.

Med risk för livet

Jag och André halvsprang ner till Sats i det kyliga vädret endast iförda våra gymnastikkläder. Det kommer inte att hända igen, jag lovar.

Iskalla kastade vi oss upp på varsitt motionsredskap och satte igång att värma upp oss. Två unga killar i högstadieåldern hade prao där och de höll på att städa precis där vi gymmade för fullt. Med dammsugarlätet i örat blev det svårt att koncentrera sig, men vi bet ihop. När vi utmattade låg och stretchade på varsin matta en timme senare så vips kom de även dit och började dammsuga taket varpå plattorna släppte och ett av dem föll ner på en av männen som låg och gjorde plankan. En fördämmning av damm sköljdes ut över golvet och så långt ögat nådde låg det fullt med dammbollar och guppade fram och tillbaka i rummet.

FD3AEABF-D210-4C37-99F7-6F3B267ABC73

André precis innan takhändelsen.

När vi stunden senare avlägsnade oss fanns det inte en takplatta som låg på sitt rätta ställe. Jag gissar att just den lilla arbetsuppgiften gjordes på eget bevåg. Med livet i behåll kände vi oss annars något gracilare än innan vi kom dit. Det går åt rätt håll, kunde vi konstatera glatt på vägen hem.

I kväll ska jag på en fortsättningskurs från förra lördagen, den var både intressant och spännande. Det är bara det att det tar så himla mycket emot att bara ta sig till kursstället, som för övrigt ligger på Söder, alltså inte så långt från oss. Och jag vet att när jag väl är på plats brukar det bli jättebra. Nästan alltid brukar det också vankas något gott. Förra gången fick vi bland annat ingefärakarameller som var vääääldigt heta. Jag sätter kvällens hopp till dem.

Rättegångsdag och making a murder


I morse när det regnade som bäst åkte jag, Chelsie och en kompis till henne på en rättegång i Södertörns tingsrätt,  rubriceringen var försök till grov stöld. Vi tog pendeltåget dit och bänkade oss sedan i sal 3. Innan vi hamnade där fick vi först  gå igenom en metalldetektor, vilket var lite spännande tyckte tjejerna. Där tog det spännande slut för dem, för när vi hamnade i salen tyckte de att det var ganska långtråkigt att bara sitta och lyssna på en massa prat. Jag tror att det kan bero på att de är  för unga för att förstå vad det handlade om. De tyckte bland annat att det var för många svåra ord som användes.

Innan vi gick dit hade jag kollat upp vilket mål för dagen som skulle vara det mest intressanta och det var just detta mål. Annars rekommenderar jag alla att gå dit och titta, det är både intressant och lärorikt. Det är öppet för alla under hela dagen, vem som helst kan komma dit och titta. Ibland kan det till och med bli  en liten ögonöppnare, man får nya perspektiv och får själv fundera ut varför domen blir som den blir.

3C411AA2-D1F1-44D3-B1E2-C8CF8CA1ABB9

52ABC693-56EE-4E95-BA0E-C0235D43FA6B

I går blev det åter dags att titta på den nya säsongen av ”Making a murder ”på Netflix. Jag längtar redan till i kväll för då ska jag kasta mig över serien igen och se den spännande fortsättningen. Har du inte sett den,  se den. Jag rekommenderar den varmt. Den är så spännande.

Rusta sig för vinter

I morse gjorde jag en utrensning av skor och jackor. Sommarskorna åkte upp på vinden, likaså jackorna. Ner kom de mer robusta kläderna. Sofie beklagade sig och sa att hon hade nada ytterkläder att sätta på sig, men hon lär nog hitta något snart om hon bara letar. Utbudet är stort vad jag kan se. I går hämtade jag Chelsies nya vinterjacka från Zalando, den satt som smäck, väldigt snygg.

DSC_0013-14

Varenda höst blir det samma gissel om nya skor och ytterkläder. Det är sällan att de håller flera år i rad på grund av olika anledningar, såsom att någon växt eller att kvalitén på det som införskaffats inte varit den bästa. Själv behöver jag ett par nya skinnstövlar. Tyvärr är jag som prinsessan på ärten, fast med mina fötter då. De är så ömtåliga. Det krävs bara fluff runt dem annars får jag köttiga skavsår som aldrig läker. Och nä, det brukar aldrig vara särskilt lätt att hitta ett par sådana fotriktiga och snygga stövlar. I våras provade jag ett par Primeboot. När jag såg priset  blev jag plötsligt jättesnål. Just nu ångrar jag mitt icke tilltag att köpa dem, för dem satt som en dröm på tossingarna. Suck, jag kanske får ge med mig i det fallet i alla fall.

Nytt loppisfynd

Vilken härlig helg det blev. Vi har fått massor gjort. Jag har andas in en massa  frisk skön höstluft i lungorna mest hela tiden. Framförallt har jag krattat bort alla dessa eklöv som legat och skräpat på tomten, det på grund av att de inte är komposterbara, de förmultnar inte och kommer därför att brinna när tillfälle ges.

49F5370D-2FAF-4558-835B-5737F994436B

Det känns som om hösten på allvar har stormat in, kyligt och med en del regninslag.

6FBC88A5-FA3F-441A-966E-8E29BB3D1819

 I lördags när vi skulle handla mat tyckte jag att vi kunde åka förbi loppisen som inte ligger långt ifrån Coop. Min man var inte särskilt taggad. Väl där ser jag hur han skiner upp och vad får han väl se  Jo, ett golfsett, som numera har hittat hem till oss för 300 kronor. Osäker på vad  han blev gladast över, golfsettet eller att han gjorde värsta kapet, det låter jag för övrigt vara osagt.

476BBD66-D5E2-45B5-A928-2E0D9DBC9871

Men jösses, nu minsann ska det spelas golf. Jag börjar starkt längta till sommaren, då jag med solen i ansiktet och med golfklubban i högsta hugg skjuter i väg bollarna ”typ” väldigt elegant.