Födelsedagar hit och dit

I går firade vi min man som fyllde år. Han har inte passerat 50-sträcket än, men det börjar närma sig. I present fick han en skärmaskin som han önskat sig. Tanken är att vi ska kunna leva på carpaccio under de närmsta tiden. Vi har nämligen suktat efter att kunna skiva tunna, tunna skivor av både oxfilé och tonfisk för att göra dessa salivrinnande rätter.

DSC_0005-15

Födelsedagsbarnet fick välja middag och valde kräftor. Till det gjorde jag en kräftsoppa, recept kommer senare, för den var verkligen jättegod. Jag dukade även upp en västerbottenpaj. Men först bjöd jag på det här.

367B7128-5B32-40C7-9EC2-2A63625BF740

Avslutningsvis klämde vi i oss en tryffeltårta som var helt fantastisk god.

B560E6CA-5C9C-4913-998D-E01798F32E46

Om knappt en månad är det dags för nästa födelsedagsfirande. Tvillingarna fyller 19 år. Då är det deras tur att komma överens om vad som ska dukas fram på bordet.

Igår kväll bestämde jag och Corinne att vi skulle ta en tur till skogen och leta svamp i dag eftersom hon skulle ha en ledig dag. Vid nio i morse ringde de in henne och ville att hon skulle arbeta. Tråkigt för mig som sett fram emot en skogs-svamp-letar-dag med henne. Det verkar inte bättre än att jag själv får åka ut i någon av skogarna om det ska bli någon svamp. Dock inte lika roligt då.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar