Smaker som förhoppningsvis gifter sig

Min man svängde förbi en gårdsbutik inåt landet igår och köpte med sig hem en anka. I kväll ska vi steka den och göra en apelsinsås till det. Med det i tankarna promenerade jag in på systembolaget och haffade ett ungt stiligt systembolagsbiträde. Jag berättade att jag skulle tillaga anka med apelsinsås till kvällens middag. Biträdet sken upp och mumlade trevligt, trevligt och inget mer. Något osäkert fortsatte jag trevande, öhh, alltså jag behöver ett vin som passar till det. Aha, sa han och sken upp igen. I mitt stilla sinne undrade jag vad han trodde att mina inledande ord om anka och apelsinsås innebar…tillslut efter allt prat om syran i vinet så gick jag ut därifrån med en flaska chardonnayvin från Amerika under armen. Det blev ett av vinerna som han rekommenderade och uttryckte att den särskilt  passade bra till apelsinsåsen. Och det kommer vi  att undersöka i kväll.

Äldsta dottern har agerat chaufför hela dagen. Först skjutsade hon mellandottern till hennes jobb på McDonalds för att sedan ta med sig sonen och yngsta dottern till en handelsplats en bit från oss. Uppdraget var att köpa toa- och hushållspapper. Sonen greppade  Bose-högtalaren på vägen ut och såg  fram mot att spela hög och bra musik i bilen utan att jag och min man bestämde över musikvalet. Sedan hoppades han för övrigt på att yngsta dottern skulle få bättre musiksmak. Ja, himmel och pannkaka vad barnen börjar bli stora, körkort och snart tar i alla fall tvillingarna studenten. Det är många roliga saker som väntar på dem nu under våren och sommaren.

DSC_0048

Trevlig helg.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar