Mat- och latdagar

Det har inte blivit många knop gjorda under de senaste dagarna för min del, eller för någon annans del i familjen heller. ”Ta det lugnt” har fått en helt ny innebörd sedan juldagen.

I går bestämde jag och min man oss för att titta på Fanny och Alexander. Visserligen visste vi redan från början att filmen skulle vara lång, men herregud vad utdragen den var…4 timmar och 59 minuter. Under den tiden lyckades min man med konststycket  att med lite hjälp klämma i sig en hel Aladdin-ask.

På tal om att sätta i sig… numera sitter dopp i grytan som smäck runt höfterna för att inte tala om allt julgodis som också bidragit till detta. Fortfarande finns det kvar en hel del godsaker i både frys och kyl, så fram till dessa är slut lever vi julens glada dagar.

DSC_0065

Motionsappen riktigt längtan efter spänstiga promenader och svettiga gymnastik- och konditionspass på gymmet, men det kan appen fetglömma (som barnen skulle uttrycka sig.) Här kommer vi inte att anstränga oss i onödan.

Jag gick igenom tv-tablåerna och såg att det finns en massa bra tv-program och fullt med bra filmer att titta på. Jag undrar hur kvällarna kommer att räcka till med allt som jag ska se på?

Efter den här julen kommer inte bara doppet gjort sitt till utan ögonen lär väl bli klotrunda också med tanke på vad som väntar mig i tv-tittar-väg.

I kväll bryter vi av med julbordet och serverar pasta med kyckling i stället.

So long, så länge

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar