Tant brun

Den här helgen har varit minst sagt innehållsrik, den har innehållit det mesta. Det har varit mycket  julstämning: Riktigt så att det har pirrat till i hela kroppen.

Vi började med att värma upp oss i fredags, då var vi  och tittade på den klassiska julsagan med Charles Dickens: A Christmas Carol på Folkoperan. Det är andra gången på ganska kort tid vi var och såg den. En fantastisk brittisk uppsättning, med bra skådespelare och när de sjöng stod hårstråna rakt upp, i alla fall på mig.

Bildresultat för christmas carols stockholm 2017 bilder

I lördags var vi ute ute med våra goda vänner, mer om den kvällen kommer i ett senare inlägg. Jag behöver fortfarande hämta mig efter det restaurangbesöket.

I morse däremot åkte vi early birdy i väg till julmarknaden i Sigtuna. Något mållösa stirrade vi ner på Tant brun som krympt rejält sedan sist vi var där.  Visserligen var hon sig lik, men ändå.

DSC_0185

DSC_0186

DSC_0189

Det är så himla mysigt inne på Tant Brun. En härligt sprakande brasa att vila blicken på och så doften av kaffe blandat med pepparkaka och saffran, umm.

Vi beställde in juldoppstallriken,  det finns alltid så mycket gott att välja mellan. Till det drack barnen varm choklad med vispgrädde till. Vi andra drack kaffe och mumsade i oss all gofika till sista smulan.

DSC_0204

DSC_0191

Det blev en kall och frisk dag med massor med sol och frusna tår. Även i år fick en mistel följa med oss hem. Min man kan bara inte motstå dem,#Metoo, hehe.

DSC_0226

DSC_0220

Och som vanligt avslutade vi rundturen med att äta en Bärstaklämma. Stora dottern gick emot traditionen i år och förrådde oss med att köpa en korv med bröd, Va? Vad är det för fasoner…

DSC_0228-2

Det blev verkligen en julig helg och inte heller blir det lugnare i veckan som kommer.

Andas, andas…  snart är det  jul.

Ha det fint.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar