Utflykt till Hjälmare kanal

I dag gjorde vi en fin utflykt till en sluss i Hjälmaren, vi tog helt enkelt en paus i list-arbetet. När vi kom fram var vi ganska hungriga och beställde in varsin räksmörgås med en kopp kaffe till. Vi rensade faten till sista smörgåssmulan, mmm, så gott var det.

Sommar och en räkmacka hör liksom ihop tycker jag, nu fattas bara sol och värme, då skulle allt vara fulländat.

DSC_1400

Tyvärr fick vi inte se någon slussning av båtar, men slussen i sig är både charmig och spännande att titta på.

DSC_1435

DSC_1434

DSC_1455

Det är mysigt att göra sådana här små utflykter ibland. Det finns ju så många utflyktsmål att se, det gäller bara att hitta de små pärlorna.

DSC_1461

Nu vankas en hel hög med disk i köket. Vi har ingen diskmaskin att peta in disken i här på ön, så jag får står böjd som en märla över köksvasken. Den är ( suck) kortare än normalhöjd. Och jag är ju ingen pygmé om vi säger så…

Ha det gott!

So long, så länge.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar