När är det dags att dra in körkortet?

Med hjärtat i halsgropen och med darrande ben sitter jag här hemma och återhämtar mig efter dagens bilutflykt.

Jag kom åkandes med bilen på väg till affären och utan någon som helst förvarning klämmer sig en Skodabilist in sig mellan mig och bilen framför, alldeles för nära mig. Beredd som jag är på alla tokigheter i trafiken saktar jag in och håller långt avstånd. Jag hinner inte åka många meter förrän Skodaägaren plötsligt vinglar iväg på fel körbana. Framför honom kommer en stor lastbil åkandes. Precis i sista sekund kastar sig skodachauffören in på rätt sida av vägen igen, i full panik.

Som tur var var jag uppmärksam och höll avståndet så jag behövde inte bromsa särskilt mycket när detta inträffade.

Den äldre farbrorn kan tacka sin lyckliga stjärna att det gick bra, det var verkligen på håret att han och hans lika gamla passagerare inte strök med, det hade kunnat bli en rejäl krock.

Minst sagt en omtumlande dag. Men det rådde mellandottern genast bot på med lite hårfix.

DSC_0392

Numera kan jag även titulera mig hårfrisör. Kanske jag ska börja ta betalt också, svindyr kommer jag att vara såklart, hehe.

Ha en fin kväll!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar