Mat, mat och åter mat

Tack gode gud! Vi har klarat av den mörkaste perioden på året. Nu har det hänt, nu har det vänt. Känner stort förväntanspirr för nu ligger allt fint framför oss. Dagarna blir ljusare och ljusare. Det börjar redan knoppas lite varstans. Gårdagens värmande sol gick inte av för hackor den heller. Våren är absolut min tid och den är på gång  och det med stort G. Gårdagens alla hjärtans dag firades hela dagen. På min skola delades alla klasser upp och eleverna fick göra varsitt armband med budskap ex ”Ge inte upp”, ” lev livet” Vi kommer att sälja dessa i slutet av våren. Pengarna kommer att gå oavkortat till ”Min stora dag”. Ett jättefint initiativ tycker jag. När jag kom hem väntade en härlig måltid med grillade lammkotletter indränkta i vitlök och rosmarin och till det en potatis- och jordärtskocksgratäng. Patric halade sedan upp ett jättegott mousserande vin.

I all hast hann jag fixa i ordning  några ”alla hjärtansdags kort”, inte för att Patric är någon romantiker utan för att jag vet att andra i hushållet uppskattar det.

Jag älskar ägg benedict. Jag tycker om både den med lax och den med bacon, båda två är supergoda. Kan inte få nog av någon av dem. Icke att förglömma surdegsbrödet från vårt lilla bageri runt hörnet och Patrics magiska hollandaisesås, alltså mums, till sista såsslicket.

I kväll är det bara jag och Patric hemma, resten jobbar och är på kalas. Om vi sparat på krutet inför kvällens måltid? Haha, skulle inte tro det. Hela dagen har snålvattnet runnit till när vi förtjust tänkt ut kvällens mat. Ska snart sätta igång och förbereda magen inför allt jag ska klämma i mig.

ballonglog

 

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar