Ett hjul

I fredags hämtade Patric och Chelsie upp mig från jobbet. Vi åkte ut till landet. Fortfarande har jag inte riktigt smält att jag är fri som en kanariebird. Inga jourhemsbarn att överhuvudtaget ta hänsyn till. Regnvädret passade också bra eftersom vi fixade med olika projekt inomhus. Under helgen tog vi en tur till Eskilstuna för att handla, när vi ändå var där passade vi samtidigt på att kika in på Retuna. De har bland annat en second hand affär där. På väg ut från affären ser jag att Patric med ett alldeles för glatt leende håller något i händerna. Misstänksam närmar jag mig honom för att se vad som står på. Åhh, nej, de fulaste ölglasen i världshistorien trycker han ömt mot sin barm. Dem inhandlade han i ett nafs innan jag hann protestera allt för mycket.

Med stor försiktighet la han in sitt nyförvärv i bilen och vi kan fortsätta till nästa affär. Till min stora glädje passerade vi ytterligare en second hand affär. Med lite övertalning lyckades jag få Patric att tvärnita bilen och kika in även där. Samtidigt höll jag tummarna att Patric inte skulle få syn på något annat fult ölglas. Det gjorde han inte till min stora lättnad. Jag däremot hittade detta.

Tanken är att jag ska slipa hjulet och fixa med det, när det finns lite tid över för sådant. Barnen och Patric stönade högt och undrade om det kommer att bli ett vilda västern tema här hemma. Hm, de har ingen smak…

På landet blev det även lite grillning och en härlig båttur runt fjärden. I morse var det otroligt höstigt. Löven har börjat skifta färg, luften är härligt krispig och det kryllar av svamp. Det är så otroligt vackert i naturen just nu.

Corinne kom över en kortis. Hon trivs jättebra i Uppsala. Mycket plugg och mycket festande. Hon verkar ha hamnat i en jättebra klass, de verkar ha en fin gemenskap. 20 år och på väg in i vuxenlivet, det känns stort.

Öl, öl och öl

I dag åkte plåtarna till poolen på plats. Det blir inget mer badande för den här säsongen. Studsmattan ska också monteras ner men den tar vi en annan helg. Det måste vara lagom med jobb för annars blir helgerna bara ett enda stort arbetsläger. Patric fortsätter göra öl. Han gjorde ett nytt i dag. Förhoppningsvis blir det uniefär samma smak som Jever. Ska hur som helst bli spännande att smaka på när det har fått stå till sig i någon månad.

Chelsie är inne i en kladdkaksperiod. Vi smaskar i oss så det rinner chokladsmet ur öronen.

Snart är det dags att äta raggmunk och fläsk och efter det ska jag mysa i soffan och titta på film. I morgon är det nya arbetstag.

Kissa bör man annars…

Åh, så underbart med helg. Försökte mig på en sovmorgon i morse men vaknade vid 6 snåret och kunde för mitt liv inte ligga kvar i sängen. Numera hastar jag igenom nyheterna på ett kick på mornarna utan att ha hunnit läsa igenom alla artiklar. I morse missade jag inte en enda utan kunde i lugn och ro passa på att sitta i min pyjamas med en stor kopp kaffe i handen och läsa både viktiga och mindre viktiga nyheter, lovely. När jag började på mitt nya arbete varnade mina arbetskollegor mig och berättade att när man jobbar i förskoleklass brukar man vara konstant sjuk och man får dessutom löss på köpet. Än har jag inte trillat dit, inte ens en liten förkylning har varit i antågan. Tyvärr verkar det ändå som om att kollegorna har rätt för alla andra är sjuka för jämnan. Att jag inte blivit sjuk ännu kan bero på att jag två gånger i veckan är uppe med tuppen och svettas på Sats. Jag mår så mycket bättre och känner mig extremt pigg när jag avslutat mina gympass dessa dagar. Fortfarande känner jag mig som en urvriden trasa när jag dryper in genom ytterdörren på kvällarna, men den känslan känns ändå ganska bra. Efter en dags motionerande med knappt en halvtimmes lunchrast känns benen ganska möra. Appropå rast så hörde jag det bästa citatet på jobbet, det var när en av mina kollegor utbrast: -”gå inte på toaletten på din rast spara den tills du arbetar.” -” Ehh, ok! Ska försöka.” I kväll blir det asiatisk tonfisk som jag älskar.

Asiatisk tonfisk

Färsk tonfisk

Salt

Sesamfrön

Sås

2 tsk riven färsk ingefära

6 msk limejuice

4 msk soja

1 tsk sesamolja

2 msk honung

2 tsk vatten

2 tsk chiliflakes

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Skiva tonfisken i c:a 2 cm stora skivor. Salta och klappa dem torra med hushållspapper. Vänd dem i sesamfrön. Stek dem i medelhögvärme i olja någon minut på vardera sida. Skiva dem i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

Jag är inte så förtjust i ris, därför blir det i stället en bön- och rödlökssallad och en massa avocado till. Det är både frächt och gott. Vinet vi ska skölja ner härligheten med blir detta:

 

Chelsie står för efterrätten❤️

 

20? tjugo? Herregud 20 år

Hipp hipp hurra i dag fyller mina underbara tvillingar 20 år. Corinne kom förbi i går och då passade vi på att fira henne. Hon hade fått en alldeles egen ”Ovve”, det vill säga en grön overall som hon i tid och otid ska bära i olika studentsammanhang.

Efter gårdagens lunch åkte vi i väg till en tygaffär i Kungens kurva där Corinne inhandlade ett paljetttyg i regnbågens alla färger och klippte ut sitt namn i det. Under gårdagskvällen hjälptes vi alla åt att nåla och sy fast det på ena benet. I dag har hon labbat hela dagen och var ganska slut när hon kom hem till sin studentlya. I morgon ska hennes nya klasskompisar fira henne på Snärkes nation.  André blev däremot firad på självaste födelsedagen. Den inleddes med en något rosslande morgonsång och en present på sängen.

Båda två fick välja sina favoriträtter till middag. Corinne i går och André i dag. Vi har ätit en 3-rätters meny båda dagarna med extra allt. Sofie missade dagens firande. Hon arbetar från och med idag på Max.

DSC_0005-3

DSC_0009-4

DSC_0001-7

DSC_0004-6

All lycka, älskar er❤️

God mat och mycket motion

Jag förstod redan från start att det skulle bli andra bullar när jag började arbeta, men jag kunde inte drömma om att det skulle bli alla dessa gång-mega-pass. Jösses, jag är inte stilla en sekund. Vilket jag kunde se på min hälsoapp.

img_3289

En hel helg har nu förflutit. Vi har gjort vårt bästa med att äta gott och har njutit av att bara vara. Har fortfarande lite svårt att smälta att jag är ledig när jag är hemma, men jag vänjer mig nog så småningom.

Till denna delikata krabba serverades hemmagjord hovmästarsås som var gudomlig god. En förrätt som är enkelt, god och väldigt trevlig att annordna. Till huvudrätt grillade vi  fläskkaré och coctailtomater.

Jag gjorde också en La potatis de lux som var supergod till.

La potatis de lux

Potatis

Smält smör

Västerbottenost (eller annan stark ost)

Bacon

Gräddfil

Gör så här: Skala potatisen och dela den i två delar. Kapa botten så att potatishalvan står upp. Lägg dem på en plåt och pensla sedan potatisen med smör. In i ugnen i 30-40 minuter.Ta ut dem och lägg den rivna osten ovanpå och in i ugnen på eftervärme. Under tiden knaperstek baconen. När osten är smält ta ut den och strö över med bacon. Toppa sedan med gräddfil.

Vi avslutade lördagsmiddagen med Patrics hemmagjorda chokladglass som är to die for, milda makaroner vad den är god. Nu har vi inte bara stoppat i oss en massa gott vi har också hunnit med några vändor till tippen med trädgårdavfall. I eftermiddags hann vi också med lite svampplock. Häpet såg vi att trattisarna redan kommit. Denna höst verkar det bli ett riktigt svampår minsann.

Otroligt skönt att komma ut i skogen och andas in den kalla och krispiga höstluften. Det är så fridfullt och vackert.

I kväll ska vi tillaga en riktig höstaktig middag; det blir fläsklägg med rotmos, hela familjen älskar att sätta tänderna i den rätten. Just nu är fläskläggen billiga så varför inte passa på att göra ett storkok.