Vårfläkt

Vilken fin helg vi haft. Sol, värme och goda vänner som kommit på besök. Vi har också hunnit med en långpromenad i Ågesta naturreservat. Tanken var att vi skulle ta en liten promenad, med betoning ”liten” tur innan lunch, men det blev en lång, snabb och tämligen svettig sådan.

16B1F208-AF15-42F8-AB75-3086B52AC15E

Vi bjöd på grillat när våra vänner kom på middag i går. Min man gjorde en riktigt smarrig grönpepparsås.

3D88412B-6791-4B40-8E3A-0EC542D1F7D0

Receptet har Per Morberg knåpat i hop.

Grönpepparsås:

4 schalottenlökar

50 g smör

0,5 dl grönpeppar i lag

0,5 dl konjak

3 dl hemgjord kalvfond(eller utspädd fond från flaska)

3 dl vispgrädde

salt och nymalen peppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig.
  3. Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor – gör det inte under fläkten!) och fonden och låt koka ner till två tredjedelar.
  4. Tillsätt grädden och låt sedan såsen koka ner till önskad konsistens.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera.

DSC_0010

Eftersom André och Corinne har sådana pollenbekymmer bestämde vi oss för att hålla middagen inomhus. Båda två nyser och snörvlar om vart annat. DSC_0015-2

DSC_0019

I nästa vecka ska jag och min man åka iväg på lite festligheter och vi ska dessutom hämta hem en alldeles speciell sak. Jag håller på att längta ihjäl mig, men mer om det då.

Sitter i soffan och njuter av att det fläktar en smula i huset. Dörrarna och några av fönsterna är öppna lite varstans i huset och ger en lätt bris. Det är snart dags att sätta i gång med kvällens middag. På sommaren och under varma vårdagar tycker jag att det tar emot att ställa sig vid spisen och laga mat. Då vill jag helst tillaga något mer enkelt så jag slipper vara i köket allt för länge. Jag får fundera ut något lätt och gott till nästa vecka.

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar