Fiber och rabarberkräm

I dag kom killarna som ska installera fiber till ön, vilket jag fortfarande har lite svårt att smälta. På ön finns det 19 hus och mellan ön och fastlandet går en lång bro. Det är fortfarande ett mysterium hur vi lyckades med konststycket att få hit det.

Min man log och sa något om att han skulle kunna tänka sig att  bygga ett utedass bara för att dra dit fibern.  -”Tänk dig” sa han, -”att sitta på utedasset och surfa runt tillsammans med en å annan mygga .” Mja, jag vet inte om jag tyckte det var särskilt upphetsande.

DSC_0729

Och från denna pinne ska fibern dras in i huset.

Alltså rabarber… I går gjorde jag en stor sats med rabarberkräm. Nu blir det att äta kompott morgon, middag och kväll, hehe.

DSC_0708

DSC_0701

Rabarberkräm

500 g Rabarber

1 1/2 dl Socker

4 dl vatten

2 msk Potatismjöl

Hel kanel

Gör så här:

Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 10 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen koka upp. Häll upp den sedan i en burk och lägg i en hel kanel. Låt kanelen dra och ta bort den först när krämen är uppäten.

Arrivederci!

Författare: lamatrona

Hej! Välkommen hit. Jag är en gift fyrabarnsmamma med barn mellan 18 och 24 år, André och Corinne är tvillingar och äldst, Sofie, är mellanbarn och Chelsie är mitt yngst barn. Jag har noll droppar italienskt blod i mig, vad jag vet. Däremot har resten av familjen en del av den varan eftersom min man är halvitalienare. Därför tyckte jag att mitt bloggnamn passar bra: La matrona = husfrun = jag. I min blogg skriver jag mest om mitt familjeliv och min vardag. Inspirationen hittar jag oftast hos mina barn. De kan verkligen bjuda på sig själva. Det jag är mest glad över är att barnen tycker det är toppen med en mamma som bloggar på ålderns höst. Håll till godo.

Lämna en kommentar