Shopping med äldsta dottern

Tvillingarna var lediga från skolan i dag så jag och äldsta dottern bestämde oss för att åka på en shoppingtur till Skärholmens galleria. Dottern hittade nästan allt hon skulle, tröjor, byxor, shorts och lite strumpor. Med sig hade hon också det bästa smakrådet, moi.

Hon och jag är väldigt effektiva ihop. Vi står inte och gluttar allt för länge på ett plagg, utan det blir lite mer pang på rödbetan, den köper vi. Det enda smolket i bägaren är att hon inte är lika effektiv i provrummet som jag är. Där blev ett litet minus i kanten.

Efter några timmars shopping  var vi helt slut i fötterna och bestämde oss för lite lunch. Dottern beställde in thai-kyckling.

IMG_2019

Och hon åt och åt…

IMG_2018

Och åt och drack…

IMG_2014

45 minuter senare såg tallriken ut så här…

IMG_2020

Haha, det syntes knappt att hon rört maten.

Mätta och belåtna for vi hem utan att passera en enda affär. Båda två blev väldigt kaffesugna så därför stampade jag lite extra på gaspedalen.

Sonen hade också behövt följa med och handla kläder men han avstod och mumlade något om att det är så tråkigt. Det kanhända att det är, men han behöver också lite mer nytt i garderoben. Han har vuxit otroligt mycket det senaste året. Stolt som en tupp är han hela 1 cm längre än jag. Tyvärr för hans del så visas det också på byx-längden samt på alla tröjor. Nu hoppas jag att han trillar in i någon affär och gör sina inköp inom snar framtid.

Och hoppas kan man ju alltid göra, eller hur?

So long, så länge!

Ofrivillig morgongymnastik

Det var nog många grannar som höll på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen i morse när de tittade ut genom fönstret.

Min man,  iförd kostym försöker riva igång övningskörningsbilen. Den skulle till bilbesiktning, men startade inte, batteriet var för dåligt.

Några svordomar senare letade han upp mig i köket och bad  om hjälp.

Själv hade jag  inte hunnit sätta på mig något anständigt alls utan hade fortfarande på mig nattlinnet och morgonrocken. Jag toppade det hela med att sätta på mig ett par illrosa foppisar när jag äntrade ytterdörren. Tydligen var det bara att kavla upp ärmarna och skrida till verket.

Jag började putta på bilen så att den skulle få upp mer fart i slänten. Min man börjar superstressat skrika bakom ratten att detta är vår enda chans att få i gång den. Jag sliter som ett djur och försöker få ner den i backen. Väl där går det undan. Jag började ångra skovalet. Plötsligt lägger min man i växeln och med ett ryck och ett konstigt hackande… hostar bilen äntligen igång.

Pulsen är skyhög och jag håller krampaktigt tag i bilen tills hjärtat hunnit stabilisera sig efter den oväntade morgonmotionen.

Min man ler så brett att mungiporna snuddade varandra i bakhuvudet.

Alltså, haha, det måste verkligen ha sett för kul ut….

När jag kom in i huset igen försökte jag  stabilisera pulshöjaren efter den ofrivilliga springturen och fortsatte därefter att äta min frukost.

När jag ändå var ute och sprang plockade jag på mig ett par syrener. Det blev en liten pigg detalj till frukosten.

DSC_0006

Jag har även hunnit med ett besök hos frisören. Det bästa med att gå dit är massagen man får när de tvättar håret, åhh, jag njuter alltid till fullo när jag är där, det är så avkopplande och skönt. Inte heller denna gång blev det något drastiskt frisyr, jag kapade av håret till axlarna och nu är topparna på topp igen.

Yngsta dottern fick också håret klippt och som vanligt tar det så låååång tid innan de blir klara, hon har så otroligt tjockt hår. Jag hinner alltid att plöja igenom alla deras veckotidningar och snigelläsa allt i dem innan hon hunnit bli klar.

Fin blev hon när hon äntligen blev färdig.

Nu kan vi bocka av ytterligare en sak till i ”to do listan.”

Ha det gott!

So long, så länge.

Sommarklänning och luktärt

Yngsta dottern har varit på jakt efter en skolavslutningsklänning, i dag hittade jag en. Tanken var att jag skulle köpa ett par T-shirts åt henne.  Men mitt i allt letandet såg jag denna klänning och kunde inte låta bli att köpa den.

När jag visade upp den för dottern blev hon helt hänförd och jätteglad,  jag behöver inte lämna tillbaka den. Det är inte alltid hon godkänner mina små inköp men denna älskade hon, pju!

DSC_1471

DSC_1473

Även jag hittade lite smått och gott till mig själv, äntligen blev garderoben lite mer intakt än tidigare. Det var ju inte så länge sedan jag slängde en säck med kläder till återvinningen.

För en tid sedan planterade jag luktärt här hemma. För mig påminner dem om min barndom. Mina föräldrar hade dem också  i trädgården och nu även jag.

För vad är en sommar utan dessa väldoftande blommor? Det är inget jag skulle vilja vara utan i alla fall. Jag lär nog bli sittande som Ferdinand under vår jätteek på ön och lukta på mina luktärter, dag in och dag ut.

Jag kan inte tänka mig någon bättre sommarsyssla, kan ni?

DSC_0001

Ha det gott!

Kristi Himmelfärdshelgen har kommit till sitt slut

Grattis alla mödrar på mors dag!  Inte illa att vi fick ett sådant här strålande väder på denna fina högtidsdag Jag blev uppvaktad med grattiskramar av barnen och mellandottern hade tillverkat en kopp till mig.

DSC_1470

Rörd och glad har jag gått omkring med ett småleende på läppen. Numera får jag inte så mycket hemmaslöjdade grejer utan det brukar oftast bli någonting köpt och det är inte illa det heller. Det bästa är i alla fall att de faktiskt kommer ihåg att uppvakta mig så jag kan passa på att krama tillbaka dem ordentligt. Hehe, ingen slipper undan.

Nu är poolen äntligen i gång, temperaturen ska bara upp en bit till. Vi brukar ha  den på 28 grader, lagom varmt och skönt för vissa badkrukor i familjen. Vi får se om det blir några dopp i veckan, väderleksmässigt ser det ju inte så ljust ut, men för barnen brukar det inte spela någon större roll, de badar i alla fall,  i tid och i otid.

DSC_0614

Äntligen har det blivit kväll nu ska jag plöja igenom några serier som jag måste komma i kapp med. Det blir att sitta inne i kväll ( det blir ovant eftersom vi mestadels suttit ute på altanen och viftat med fötterna  under långledigheten på ön.)

Det ska bli så skönt att bara få umgås med tv’n och datorn, härligt att vara utan ett tag och toppen att ses igen efter uppehållet…

See y later!

Gofika när det är som bäst

Ja, här går vi omkring på landet och lallar… Det är så skönt att få njuta av värmen och solen, det känns nästan lite tropiskt.

Häromdagen var vi uppe på öns topp och beundrade solnedgången. Vi blev så hänförda över den vackra kvällen och den magiska utsikten att vi blev stående där en bra stund.

DSC_1449

Efter att vi skaffat båt är vi konstant ute på sjön, det finns så otroligt mycket fint att upptäcka i Mälaren. I dag åkte vi och ankrade till i en vik. Vi tog fram gofikat och satt sedan och tittade på alla båtar som passerade.

DSC_1459

Barnen blev trötta efter någon timmas åkande och somnade vid relingen. Det var tur att vi smörjde in oss rejält för det behövdes verkligen.

DSC_1463

Lätt röda i skinnet angjorde vi bryggan och masade oss hem och fortsatte smörja in oss med after sun för att dämpa svedan efter dagen strapatser.

Men vad lite sol och värme gör lisa för själen, nu känner jag mig  helt uppvärmd inför sommaren. Det är bara hålla tummen att det fortsätter så.

So long, so länge!

6 eller sex?

I dag har jag och ö-grannen hunnit med massor, i morse tog vi en promenad på bygden och hade som vanligt massor att prata om. När vi passerar ett av husen brast vi ut i skratt, jag älskar folk med humor.

IMG_1985

Mina ö- grannar är verkligen påhittiga. Bredvid deras grill hittade jag ett föremål som jag inte riktigt tyckte passade in i naturbilden, en toaborste… Ö-grannen förklarade att detta var deras potatisrengörare. Han berättade vidare  att de brukar sätta toalettborste skaftet på borren för att sedan tvätta potatisen med den roterande toaborsten.

Jag blev mållös, så genialt och enkelt. Varför har inte jag tänkt på det tidigare?

IMG_1967

Det blev även en åktur i  deras båt, den har lite mer kräm i sig än vår.  När vi kom ut i farleden sparade hon inte på krutet utan blåste på i full fart.

Självklart blev det några  selfies också.

IMG_1974

IMG_1972

IMG_1979

Nu inväntar jag min man som jobbat hela dagen, stackaren. Han tar också med sig tvillingarna från stan. Sonen har blivit sjuk och vill hellre ligga här ute på landet än hemma själv. Bra val tycker jag!

Ha det gott!

Bryggbygge och syrener

I dag är det jag och röjsågen som har umgåtts. Vi har slitit hela förmiddagen för att få det snyggt , där den nya bryggan ska ligga. Skakigt och tungt var det också. Det har inte funnits en tillstymmelse till någon som helst glamour i detta. Där stod  jag  i mina gymnastikbyxor och med alla mina skydd på. Mina orangefärgade foppatofflor satt perfekt när jag vadade runt i dyn och skakade runt med den stora klumpen som jag hade i mina händer.

DSC_1397

DSC_1396

Men visst är det fint med alla syrener som börjar blomma? Det luktar helt ljuvligt från dem. Vi har ganska mycket syrener utanför vår altan och de är helt underbara. De har inte riktigt slagit ut än men ge det en dag eller två till så är de utslagna.

DSC_1406

Den här tiden på året tycker jag är den absolut bästa, dagarna är långa och ljusa och naturen blir så intensiv i sina färger, gräset är klargrönt, rapsfälten tar nästan andan ur en med sin gula prakt. Äppelblommen som spirar så fint med sina vita och rosa små knoppar och för att inte tala om alla dessa blommor i skiftande skira färger som slagit ut. Vilken naturexplosion!

DSC_1408

Jag njuter i fulla drag av allt det fantastiska runt omkring mig. Det gäller att passa på att närvara i tillvaron när det är som vackrast.

So long, så länge!

Långhelg och någonting väldigt blått

Barnen var inte supertaggade på att följa med till landet, de blir hemma i stället. Möjligtvis kommer någon av dem ut till helgen, jag hoppas på det.  Det är svårt att vänja sig vid att de blivit så stora att de inte längre är intresserade av att följa med ut till ön eller för den delen hitta på andra saker med oss. Det är tur att vi har den minsta, hon däremot älskar att hänga med oss, än så länge.

Den här långhelgen ska vi att bygga en ny brygga. Den nya kommer troligtvis att bli en mer renodlad båtbrygga.Den gamla ska renoveras upp och även fortsättningsvis användas som kombinerad  bad och båtbrygga.

Jag har även tänkte ta tag i lite målararbete. Jag gillar att slipa, måla och fixa men just det här projektet är en aning tråkigt. Jag behöver nämligen måla om våningssängen i barnens rum. Alltså, den är skrikblå, jätteful. Jag har stört mig så inåt bomben på det länge, men insett att det är ett fruktansvärt trist jobb att ta tag i, därför har det projektet legat på is bra länge.

Innan vi åkte hemifrån bunkrade jag upp med god mat i kylskåpet samt skafferiet. Jag passade samtidigt på att plocka in en blomma, nu kan de  njuta av god mat och även vila blicken på en vacker blomma medan vi är borta.

Lite ögongodis är aldrig fel.

DSC_1275

So long, så länge!

Tankar om terrordådet i Manchester

Vi har släpat pool-plåtar och fyllt på vatten i poolen. För att inte tala om allt salt vi slängt i, 150 kg! Det är alltid väldigt mycket meck innan allt är installerat och klart.

För varje år blir vi bara bättre och bättre på att stuva runt bland grejerna. Visserligen så får min man fortfarande krupp när det är dags att passa ihop de olika pool-rören med varandra, ja, det slår aldrig fel, same procedure as last year. #Argsomettbi#

DSC_1368

Under dagen har jag hunnit med att högtryckstvätta altanen. Nästa moment är att olja in den så att den får upp lite mer av den forna lystern igen.

DSC_1371

Medan jag gick omkring och högtryckstvättade tänkte jag på det som hände i Manchester i natt, så fruktansvärt och hemskt. Med sorg i hjärtat tänker jag på alla dessa barn och ungdomar som bestämde sig för att gå på  konsert med  Ariana Grandes och drabbades av detta ohyggliga.

En attack mot det bästa i livet, våra barn. Mina tankar går till dem och deras anhöriga, det var allt för många.

Det påverkade mig otroligt mycket särskilt nu när min äldsta dotter ska åka dit om en månad. Det knyter sig i magen bara jag tänker på att något skulle hända henne eller några av mina andra barn. Det går ju inte direkt att värja sig för dessa faror heller.

Hur tänker dessa terrorister och Is-anhängare?  Att utsätta oskyldiga människor för detta vansinne, det är helt över mitt förstånd. Det är ändå tur att det finns så mycket kämpaglöd och beslutsamhet för att inte låta dessa mörka krafter ta över.

Vi fortsätter hylla livet, det blir en seger i sig.

Ha det gott!

Min goda västerbottenpaj

I helgen  gjorde jag en jättegod västerbottenpaj till förrätt. Det bästa med den är att den kan stå i kylen i några dagar och fortfarande vara fräsch och god, många tycker dessutom att pajen smakar som bäst någon dag efter att den är lagad.

DSC_1370

Pajdeg

125 g smör

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

1 msk vatten

Fyllning

250 g riven Västerbottensost

3 ägg

1 dl Vispgrädde

1 dl crème fraiche

0,5 dl gräddfil

1 krm svartpeppar

1 krm socker

Tillbehör

Finhackad rödlök

Stenbitsrom/ löjrom

Gräddfil

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, rör ner crème fraiche och gräddfil så att det blandas väl, tillsätt osten. Tillsätt peppar och socker. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.

Innan serveringen lägg på hackad rödlök, stenbitsrom och gräddfil.

DSC_1324

Arrivederci!